20 Μαρ 2021

Κύριος Αντικειμενικός Σκοπός της Τουρκίας η Κρήτη - Προκύπτει από σχέδιο που αποκαλύφθηκε


Με αιφνιδιαστική κατάληψη βραχονησίδων γύρω από την Κρήτη θα επιδιώξουν τον αρχικό αποκλεισμό και έλεγχο του νησιού

Αυτό συμπεραίνεται από την ύπαρξη απόρρητου τουρκικού σχεδίου, λεπτομέρειες του οποίου αποκάλυψε σήμερα (20/3/2021) η NORDIC MONITOR


H ιστοσελίδα επικαλείται απόρρητο ντοκουμέντο των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων, σύμφωνα με το οποίο «ο τουρκικός στρατός έχει κατάλογο με 131 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο Πέλαγος, των οποίων το καθεστώς θεωρείται αμφισβητούμενο και ετοίμασε σχέδια για να τα καταλάβει σε περίπτωση σύγκρουσης με την Ελλάδα».

Το στρατιωτικά περίεργο και ίδιαίτερο χαρακτηριστικό όμως του συγκεκριμένου σχεδίου είναι η κατάληψη με ειδικές δυνάμεις όλων σχεδόν των νησίδων και η βραχονησίδων γύρω από την Κρήτη !

Η συντακτική ομάδα του phestos έχει επισημάνει εδώ και αρκετά χρόνια το "αδύνατο σημείο" της ελληνικής αμυντικής γραμμής, το οποίο και αποφέρει άμεσο στρατηγικό αποτέλεσμα σε περίπτωση απώλειας, με τετελεσμένο το διαχωρισμό του Αιγαίου στον 25 μεσημβρινό !


Ο γεωπολιτικός ρόλος της Κρήτης έχει αναβαθμιστεί και ο έλεγχος της έχει επανέλθει ως σοβαρό θέμα και Κέντρο Βάρους, μετά και την αποκάλυψη των ενεργειακών αποθεμάτων στη ζώνη της ΝΑ Μεσογείου, αλλά και των σχεδιασμών μεταφοράς τους.

Δεν αποτελεί περίεργο για τους στρατιωτικούς αναλυτές, το ότι η τακτική της ΠΑ της τουρκίας είχε επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με έντονη δραστηριότητα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, με κέντρο βάρους την ευρύτερη περιοχή της Καρπάθου και τον διάδρομο που οδηγεί στην Κρήτη!

Τώρα πλέον αρχίζει να κατεβάζει και πολεμικά πλοία.

Λέγεται από πολλούς γνώστες, ότι η Τουρκική πολιτική διαχρονικά και σε γενικές γραμμές υποδεικνύει αυτό που επιδιώκει, τόσο με δηλώσεις όσο και με πράξεις και κυρίως ... δεν μπλοφάρει.

Αντίθετα ελίσσεται αναλόγως των διεθνών συνθηκών, αλλά ποτέ δεν ξεφεύγει από τον κύριο αντικειμενικό της στόχο.

Στην προκειμένη περίπτωση αυτός ο στόχος είναι ζωτικής σημασίας και λέγεται ενεργειακά αποθέματα της ανατολικής Μεσογείου. Στο σημείο αυτό έχει προσθέσει κατάλληλα και το "αφήγημά" περί γαλάζιας πατρίδας.

Γεωστρατηγικά τώρα, τα ενεργειακά αποθέματα στα σημεία που έχουν εντοπιστεί, ελέγχονται απόλυτα απ' αυτόν που ελέγχει την Κρήτη.

Δυστυχώς αυτό αποτελεί ΔΕΔΟΜΕΝΟ, όσο κι αν θα ευχόμασταν να βρισκόταν η περιοχή μας σε μια .."γεωπολιτική ησυχία".