11 Μαΐ 2024

Η Απαράδεκτη υποκρισία των ΜΜΕ για την ακρίβεια στην τιμή του ελαιολάδου

«Με μέση κατανάλωση 10 κιλών ελαιολάδου ανά κάτοικο ετησίως, η τιμή που καταβάλλεται για το ελαιόλαδο δεν είναι υψηλή»

Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξαν αυξήσεις στις τιμές σε όλα τα αγαθά και κυρίως σε αυτά της διατροφής

Παρατηρείται όμως μια ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ εμμονή αρνητικής ενημέρωσης, από τα μέσα και κυρίως αυτών της πανελλήνιας εμβέλειας, στην αύξηση της τιμής του Εξτρα Παρθένου Ελαιολάδου !

Πρόσφατα ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ελαιοκομίας, ισπανός Jaime Lopez, δήλωσε επί λέξη ότι «Με μέση κατανάλωση 10 κιλών ελαιολάδου ανά κάτοικο ετησίως, η τιμή που καταβάλλεται για το ελαιόλαδο δεν είναι υψηλή».

Εμείς θέλουμε απλά να βάλουμε τον αναγνώστη μας να σκεφτεί την παρακάτω αναλογία εξόδων. 
Με 10 κιλά κατανάλωση ελαιολάδου ανα άτομο το χρόνο, το κόστος ανέρχεται μεσοσταθμικά στα 150 ευρώ περίπου (το χρόνο). 
Αν υποθέσουμε τώρα ότι, κάποιος καταναλώνει ένα καφέ την ημέρα με κόστος γύρω στα 2,5 ευρώ, τότε το χρόνο ξοδεύει συνολικά για καφέ (δηλαδή νερό με λίγη σκόνη καφέ) 900 ευρώ !!! 

150 ευρώ το έτος, για ένα απολύτως φυσικό προϊόν, με χαρακτηρισμό υγείας, πού περιέχει πολύτιμες πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά, πού βοηθούν στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού σύμφωνα με πολλαπλές επιστημονικές μελέτες, είναι απλά υποκριτικό να γίνεται τόσος αρνητικός "ντόρος" για την τιμή του. 

Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ,είναι ένα προϊόν πού το κόστος οικολογικής-βιολογικής παρασκευής του, από τον παραγωγό, ανέρχεται με σημερινές τιμές κοντά στα 8 ευρώ το κιλό. 
Δηλαδή, το κόστος (χωρίς κέρδος) στον παραγωγό για τα 10 κιλά του κάθε καταναλωτή το χρόνο ανέρχεται σε 80 ευρώ, τα υπόλοιπα 70 είναι του εμπορίου και του κράτους.
 
Υπόψην ότι, το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο  ΔΕΝ χρειάζεται καμία μεταποίηση και διατίθεται ακριβώς όπως παράγεται από τον παραγωγό στον καταναλωτή (μόνο με έκθλιψη των καρπών, σε χαμηλή θερμοκρασία έως 27 βαθμούς Κελσίου, για να μην επηρεαστούν αρνητικά τα συστατικά του και απλή φυγοκέντρηση). 

Δηλαδή το κόστος μεταποίησης είναι σχεδόν μηδενικό, χρειάζεται μόνο εμφιάλωση και διανομή στην κατανάλωση!