Αυτή τη συνήθεια την απέκτησε σε ένα ταξίδι στη Μεσόγειο, όπου η γεύση και κυρίως η επίγευση του ελαιολάδου, σε συνδιασμό με τον καφέ, ήταν μοναδική εμπειρία για τον πολύπειρο τιμονιέρη των Starbucks.
Σε μήνυμά του στο προσωπικό των Starbucks έγραψε ότι, «ένα διακεκριμένο παραδοσιακό προϊόν (το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο) μου μεταμόρφωσε την εμπειρία του καφέ και μου βελτίωσε τη ζωή».
Ο ίδιος δηλώνει ότι τα ωφέλη του ελαιολάδου συνδιάζονται άριστα με την γεύση ενός καλού καφέ.
Έτσι του δημιουργήθηκε η πρωτότυπη ιδέα της δημιουργίας πέντε ροφημάτων καφέ σε συνδιασμό με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και η διάθεσή τους από την γνωστή αλυσίδα καφέ με την ονομασία Oleato.