ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
“ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ”
“It’s not just about how to appreciate a good extra virgin olive oil. Through good agricultural practices, we are restoring the ecosystem”
Εμπειρογνώμονες και λάτρεις του ελαιολάδου από ολόκληρο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου (20-25), για το πρώτο πρόγραμμα πιστοποίησης Sommelier για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Το εξαήμερο πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Bloomsbury του κεντρικού Λονδίνου, επικεντρώθηκε στην αξιολόγηση της ποιότητας του ελαιόλαδου, την καλλιέργεια και την ιστορία του, τη συγκομιδή και την παραγωγή, τα οφέλη για την υγεία, τη χημεία του προϊόντος, τις περιοχές καλλιέργειας και τις ποικιλίες, τα πρότυπα και τις οικολογικές μεθόδους καλλιέργειας !