22 Ιουν 2024

Κρήτη, Η λειψυδρία φέρνει "πόλεμο"! Μηνύσεις εκατέρωθεν των υπευθύνων, σε Δήμο και ΤΟΕΒ στη Μεσαρά.


ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΝΥΔΡΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Ο Δήμαρχος Φαιστού σήμερα το πρωί υπέβαλλε μήνυση κατά του προέδρου του ΤΟΕΒ Ά Ζώνης Μεσαράς (περιοχή Τυμπακίου) και κατά παντός υπευθύνου για τις ποσότητες νερού που έχουν χαθεί από το φράγμα


Με μηνύσεις απαντά και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ά Ζώνης Μεσαράς, στην μήνυση για τις ποσότητες νερού που χάθηκαν από το φράγμα Φανερωμένης που κατέθεσε ο δήμαρχος Φαιστού.

Στην ανακοίνωση του ΤΟΕΒ Ά Ζώνης Μεσαράς αναφέρεται:

«Όσοι κακόβουλα και συκοφαντικά εμπλέκουν τον ΤΟΕΒ Α ΖΩΝΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ, τη διοίκηση και το προσωπικό του σε ευφάνταστα σενάρια κλοπή ή έστω λήψης νερού από το Φράγμα της Φανερωμένης, θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση. Οι κατηγορίες αυτές δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όσοι ανυπόστατα πετούν λάσπη, καλύτερα να εξηγήσουν στον κόσμο τι έχουν κάνει οι ίδιοι προκειμένου να αντιμετωπιστεί η λειψυδρία και να μην μεταθέτουν αλλού τις ευθύνες τους».

Ο Δήμαρχος Φαιστού υπέβαλλε μήνυση κατά του προέδρου του ΤΟΕΒ Ά Ζώνης Μεσαράς(περιοχή Τυμπακίου) και κατά παντός υπευθύνου για τις ποσότητες νερού που έχουν χαθεί από το φράγμα, γιατί όπως φαίνεται αυτό γινόταν εδώ και πολλά χρόνια, καθώς οι παράνομες παροχές στον αγωγό εκτόνωσης του φράγματος δεν είναι πρόσφατες σύμφωνα με αυτούς που τις βρήκαν.

Στο φράγμα της φανερωμένης από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι και σήμερα υπάρχει μία πολύ θολή εικόνα για τον τρόπο διαχείρισης του νερού. Κανείς τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν ήξερε πόσες είναι οι ποσότητες που φεύγουν από το φράγμα για τους 3 ΤΟΕΒ της Μεσαράς που παίρνουν νερό από το φράγμα. Δεν υπήρχε μέχρι πρόσφατα ένας μετρητής που να καταγράφει πόσο νερό φεύγει από το φράγμα.

Κάθε χρόνο απλά οι ΤΟΕΒ έπαιρναν νερό μέχρι το φράγμα να φτάσει περίπου στα 5 με 6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού και αυτά τα κρατούσαν για το καλοκαίρι ώστε να ποτίσουν τις ξηρικές περιοχές. Αυτό τα προηγούμενα χρόνια.

Πέρσι όμως και περισσότερο φέτος η απληστία κάποιων οδήγησε στις αποκαλύψεις και στο εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στη Μεσαρά μεταξύ δήμου Φαιστού και ΤΟΕΒ Α Ζώνης αλλά και μεταξύ των ΤΟΕΒ μεταξύ τους.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως ο ΤΟΕΒ Γ΄ Ζώνης ετοιμάζεται να προσφύγει κατά του ΤΟΕΒ Α΄ Ζώνης διεκδικώντας διαφυγόντα κέρδη.

Οι ευθύνες είναι πολλές και πλέον μετά τη μηνυτήρια αναφορά θα πρέπει να αναζητηθούν σε πολλά επίπεδα. Σίγουρα θα πρέπει να αναζητηθεί από τις αστυνομικές αλλά και τις δικαστικές αρχές αν κάποιοι πλούτισαν από το νερό του φράγματος και πως βρέθηκαν να έχουν εκατοντάδες στρέμματα με ελαιόδεντρα και πως τα πότιζαν.

πηγή:CRETA2.gr