24 Μαΐ 2024

Ποιά χώρα δηλώνει ότι παράγει Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο και τον Απρίλιο και γιατί ?!


ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΠΡΙΛΙΟ ΜΗΝΑ?!!

ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΟΥ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΚΘΛΙΨΗ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ !!!

Και το γεγονός αυτό, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, το ανακοίνωσε επίσημα το Υπουργείο Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων (MAPA) της χώρας.

Η συνήθης "ύποπτη" Ισπανία λοιπόν, είναι η χώρα πού το αρμόδιο υπουργείο της ανακοίνωσε ότι με την παραγωγή και του Απριλίου, η ποσότητα του EVOO αυξήθηκε κατά 28% και έχει ξεπεράσει τους 850.157 τόνους, χωρίς να αναφέρονται όμως αναλυτικά οι ποσότητες evoo πού παρήχθησαν τόσο το Μάρτιο, αλλά ιδιαίτερα τον πρωτοφανή για παραγωγή ελαιολάδου μήνα Απρίλιο !!!

«Αυτό σημαίνει αύξηση 11% σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις και 28% σε σχέση με την προηγούμενη καμπάνια. 

Επιπλέον, παρατηρείται καλός ρυθμός εμπορίας ελαιολάδου». Σύμφωνα με την  ισπανική εφημερίδα agropopular.

Στα μέσα τώρα κοινωνικής δικτύωσης, οι ισπανοί παραγωγοί ελαιολάδου διασκεδάζουν την είδηση με το πού ανακοινώθηκε. Ενδεικτικό είναι το σχόλιο παραγωγού πού γράφει ότι «Ο Ιησούς πού μετέτρεψε το νερό σε κρασί μετατρέπει και το νερό σε λάδι για τους ισπανούς εμπόρους» !!!

Η συντακτική ομάδα του phestos, απλά προβληματίστηκε τόσο με την δημοσίευση αυτή στα μμε της Ισπανίας, όσο και με τις αρνητικές αντίδρασεις των Ισπανών ελαιοπαραγωγών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν θεωρούμε καθόλου απίθανο να έχει γίνει "παράτυπη" εισαγωγή ποσότητας ελαιολάδου από κάποια μουσουλμανική χώρα, την οποία το ντόπιο εμπόριο παρουσίασε ως παραγωγή Απριλίου.

Ο σκοπός διττός :

Πρώτον για να καλύψουν προσωρινά τις αποδεδειγμένα ανοδικές και πέρα από κάθε πρόβλεψη αυξημένες ανάγκες της κατανάλωσης πού φάνηκαν τους μήνες της άνοιξης, παρά τις υψηλότατες τιμές λιανικής. 

Και δεύτερον, για να ΜΗ δημιουργηθούν συνθήκες απότομης αύξησης, της παγιωμένης αλλά με ανοδική τάση, τιμής του ισπανού παραγωγού, για όσο διάστημα αυτό είναι εφικτό.