12 Ιουν 2024

Με εξόφθαλμες απάτες εναντίον των καταναλωτών το εμπόριο προσπαθεί να κρατήσει αποθέματα (?)

 





ΑΠΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΜΑΡΤΥΡΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ

Ξεσηκωμό σχολίων από παραγωγούς (κυρίως της Ισπανίας) σε όλα τα κοινωνικά μέσα, προκαλούν παρόμιες φωτογραφίες πού παρουσιάζουν να πωλείται σε γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ και με δήθεν προσφορά, Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο με τιμή κάτι λιγότερο από 5 ευρώ το λίτρο!!!

Στην παραγματικότητα ΔΕΝ πρόκειται για Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, διότι ΔΕΝ πωλείται σε αυτές τις τιμές το γνήσιο αυτό προϊόν. 

Πρόκειται όμως για ξεκάθαρη καλοστημένη απάτη, οργανωμένη από τους μεσάζοντες του εμπορίου. Το προϊόν πού περιέχεται στη συσκευασία πρόκειται για οποιδήποτε άλλη λιπαρή ουσία (πιθανόν και καρκινογόνο), όμως ΔΕΝ πρόκειται για Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο.

Οι πληροφορίες πού διακινούνταν το τελευταίο διάστημα, για "σκούπισμα" από μεσάζοντες όλων των "παλιόλαδων" της Μεσογείου, ίσως δικαιολογεί την εικόνα του άρθρου, σε συνδιασμό και με την δραματική έλλειψη αποθεμάτων Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου!

Η εξόφθαλμη αυτή απάτη του εμπορίου, φαίνεται να γίνεται με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάτω από την μύτη των επίσημων ελεγκτικών αρχών, παραπλανώντας στην ουσία τους ανύποπτους καταναλωτές.