6 Μαΐ 2019

Περιμένοντας τη γενιά του «Σαραβάκου» στην Ελληνική ελαιοκομία !




Έλληνες φίλαθλοι άνω των 50, έχουν ζήσει την εποχή της δεκαετίας του '70 και περίπου τη μισή του '80, όπου οι Ιταλικές ποδοσφαιρικές ομάδες διέσυραν με βαριά σκορ, (σε κάθε παιχνίδι εντός και εκτός), τις Ελληνικές ομάδες και τις αντιμετώπιζαν υποτιμητικά, λόγω της μεγάλης διαφοράς σε τεχνική και ποδοσφαιρική νοοτροπία.

Αυτά γινόταν μέχρι το 1987, όπου στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ήρθε η γενιά των καταρτισμένων τεχνικά ποδοσφαιριστών, με κορυφαίο το Δημήτρη Σαραβάκο!



Την ίδια χρονιά ο Σαραβάκος και η παρέα του (στον Παναθηναϊκό), διασύρουν για πρώτη φορά και αποκλείουν από την Ευρώπη τη "βασίλισσα" Γιουβέντους, (σαν να λέμε τώρα την Μπαρτσελόνα)!


Από τότε και μετά οι Ιταλικές ομάδες, οι οποίες δεν υπήρχε χρονιά να μην αντιμετωπίσουν δικές μας, αποφεύγουν τις Ελληνικές, σε βαθμό που σπανίζουν πλέον τέτοιες συναντήσεις !!!


ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΕΔΙΟ


Η Ιταλία είναι ένας από του μεγαλύτερους εξαγωγείς ελαιολάδου στον κόσμο.


Ελέγχει (τελευταία μαζί με την Ισπανία) το διεθνές εμπόριο ελαιολάδου και τις αγορές του.

Όμως, η παραγωγή της δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της ιταλικής αγοράς.

Εισάγει, λοιπόν, ελαιόλαδο, το εμφιαλώνει και το εξάγει ως ιταλικό προϊόν.

Η Ελλάδα εξάγει χύμα σε βυτία το 50% του ελαιολάδου που παράγει (!!!) και ΜΟΝΟ το 5% των εξαγωγών είναι εμφιαλωμένο (τυποποιημένο) ελαιόλαδο.


Το 75% (3/4) των συνολικών εξαγωγών ελαιολάδου από την Ελλάδα πηγαίνει στην Ιταλία σε εξευτελιστικές τιμές!


Η Ιταλία εισάγει από την Ελλάδα το 37,5% της συνολικής ποσότητας ελαιολάδου που εξάγει τυποποιημένο στις αγορές.


Το 39% της συνολικής ποσότητας των εισαγωγών ελαιολάδου στην Κίνα προέρχεται από την Ιταλία και μόνο το 7% από την Ελλάδα.

Το 53,5% της συνολικής ποσότητας των εισαγωγών ελαιολάδου στις ΗΠΑ προέρχεται από την Ιταλία και μόνο το 1,5% από την Ελλάδα. 

Το 62% της συνολικής ποσότητας των εισαγωγών ελαιολάδου στη Ρωσία προέρχεται από την Ισπανία, το 25% από την Ιταλία και μόνο το 6% από την Ελλάδα.

Η Ινδία εισήγαγε 4.187 τόνους ελαιολάδου το 2010 (αύξηση 60% σε σχέση με το 2009). Η Ινδία εισάγει ελαιόλαδο από την Ισπανία (49%), από την Ιταλία (42%) και την Τουρκία(5%).

Η παρουσία της Ελλάδας είναι ανύπαρκτη.

Κατά την περίοδο 2010-2011, ο Έλληνας παραγωγός εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου είδε το εισόδημά του (1,94 ευρώ το κιλό) να μειώνεται κατά 5%. Κατά την περίοδο 2010-2011 ο Ιταλός παραγωγός εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου είδε το εισόδημά του (3,90 ευρώ/kg) να αυξάνεται κατά 44% !


Χρειαζόμαστε λοιπόν αυτό το "μαγικό γκολ" του Σαραβάκου στην Ελληνική ελαιοκομία, το οποίο προήλθε από την άψογη τεχνική κατάρτιση και τον σωστό επαγγελματισμό . . .