«ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ»
Τα δημοφιλή μαγειρικά έλαια και γενικά αυτά πού αποκαλούνται επεξεργασμένα ή εξευγενισμένα, φαίνεται ότι είναι από τους κύριους παράγοντες πού μπορεί να προκαλούν αύξηση των περιπτώσεων καρκίνου του παχέος εντέρου!
Αυτό έδειξε μια νέα μελέτη υπό την αιγίδα της αμερικανικής κυβέρνησης.
Όλα τα σπορέλαια είναι ανθυγιεινά (πυρηνέλαιο, ηλιέλαιο, σταφυλόκουκους, canola, καλαμποκέλαιο, κτλ) , μπορούν να προκαλέσουν χρόνια φλεγμονή στο σώμα, αναφέρει η έρευνα.
Τα δημοφιλή μαγειρικά έλαια και γενικά αυτά πού αποκαλούνται επεξεργασμένα ή εξευγενισμένα, φαίνεται ότι είναι από τους κύριους παράγοντες πού μπορεί να προκαλούν αύξηση των περιπτώσεων καρκίνου του παχέος εντέρου!
Αυτό έδειξε μια νέα μελέτη υπό την αιγίδα της αμερικανικής κυβέρνησης.
Όλα τα σπορέλαια είναι ανθυγιεινά (πυρηνέλαιο, ηλιέλαιο, σταφυλόκουκους, canola, καλαμποκέλαιο, κτλ) , μπορούν να προκαλέσουν χρόνια φλεγμονή στο σώμα, αναφέρει η έρευνα.
Μέχρι τώρα τα στοιχεία που συνδέουν το μαγειρικό λάδι με τον καρκίνο του παχέος εντέρου ήταν ασαφή!
Ωστόσο, η πρόσφατη αμερικανική μελέτη εντόπισε τα ΣΠΟΡΕΛΑΙΑ ως τον πιθανό παράγοντα που συμβάλλει όταν εξέτασαν όγκους από περισσότερα από 80 άτομα με καρκίνο του παχέος εντέρου, ηλικίας μεταξύ 30 και 85 ετών.
Οι όγκοι εμφάνισαν αυξημένα επίπεδα βιοδραστικών λιπιδίων, τα οποία είναι μικρά ελαιώδη μόρια που παράγονται όταν το σώμα μεταβολίζει τα ΣΠΟΡΕΛΑΙΑ, σε σύγκριση με πιο υγιή λιπαρές ουσίες, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Gut.