29 Ιουλ 2024

99.200 τόνοι οι συνολικές πωλήσεις έξτρα παρθένου τον Ιούνιο στην Ισπανία. "Καμπανάκι" στα αποθέματα!

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ

ΣΕ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΑΡΘΡΟ Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ «AGROCLM» ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΕΞΤΡΑ ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ 99.200 ΤΟΝΟΥΣ, 

5.000 ΤΟΝΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ

Η «DIARIO DE SEVILLA» ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕ 56.000 ΤΟΝΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Στην τελική μηνιαία έκθεση για την κατάσταση της αγοράς του κλάδου, που δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων (MAPA), φαίνεται ότι μόνο τον Ιούνιο πουλήθηκαν 32.200 τόνοι για εγχώρια κατανάλωση και 67.000 τόνοι για εξαγωγές.

Οι Συνεταιρισμοί προειδοποίησαν σήμερα ότι τα αποθέματα είναι στο όριο και ήδη καταγράφουν ελάχιστο ρεκόρ γι αυτόν τον αιώνα!

Τα τελικά αποθέματα ήταν (τέλος Ιουνίου) περίπου 415.000 τόνοι, εκ των οποίων 251.200 αντιστοιχούν στα ελαιοτριβεία, 162.400 στους εμφιαλωτές και το εμπόριο και 1.300 στην Κοινοτική Κληρονομιά του Olivarero.

Η Cooperativas Agroalimentarias de Andalucía εξέφρασε σε ανακοίνωσή της την «ανησυχία» της για τις αναμενόμενες εντάσεις στην αγορά, δεδομένης της προσδοκίας ότι ο ρυθμός μάρκετινγκ θα διατηρήσει τις πωλήσεις του έως ότου φτάσουν στην αγορά τα λάδια της επόμενης σεζόν.

Κατά τη γνώμη της, τα αποθέματα είναι «πολύ εξαντλημένα», με τέσσερις μήνες να απομένουν μέχρι να αρχίσει να μπαίνει το νέο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

«Ποτέ δεν γνωρίσαμε τόσο χαμηλά επίπεδα «αποθέματος», γεγονός που εξηγεί τις διακυμάνσεις των τιμών των τελευταίων μηνών, αλλά και την εξέλιξη «υπό τη μορφή συνεχών ανόδων και πτώσεων», δήλωσε ο υπεύθυνος του κλάδου, Cristóbal Gallego.