19 Φεβ 2019

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ! Οι μηχανές συλλογής ελαιοκάρπου των Ισπανών σκοτώνουν όλα τα πτηνά! Γενικευμένες αντιδράσεις οικολογικών οργανώσεων




ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΑ Η ΕΛΑΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ Η ΦΗΜΗ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ


ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ, ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Πολύ Σκληρές εικόνες δημοσίευσαν οι οικολογικές οργανώσεις στην Ανδαλουσία της Ισπανίας
.

Οι εικόνες δείχνουν μεγάλο αριθμό νεκρών πτηνών μέσα στον ελαιόκαρπο τα οποία τα έχουν σκοτώσει οι μηχανές συλλογής που χρησιμοποιούν στην εντατική ελαιοκαλλιέργεια. 


Σάλο μεταξύ των ευαισθητοποιημένων πολιτών της χώρας και όχι μόνο, έχει προκαλέσει η επιβεβαιωμένη είδηση που κυκλοφορεί τελευταία και αναφέρει ότι οι ισπανικές εταιρείες ελαιοκαλλιέργειας, εκτός από τη συνεχή και υπερβολική χρήση φυτοφαρμάκων που εφαρμόζουν, με τη χρήση των ογκοδέστατων μηχανών συλλογής σκοτώνουν και μαζεύουν μαζί με τον ελαιόκαρπο όλα τα πτηνά που βρίσκουν καταφύγιο στους ελαιώνες !

Οι ισπανικές εταιρείες εκμεταλλευόμενες τις νυκτερινές ώρες για τη συλλογή του ελαιοκάρπου, τις ώρες δηλαδή που τα πτηνά ηρεμούν βρίσκοντας καταφύγιο στα κλαδιά των δένδρων στους ελαιώνες, χρησιμοποιούν τις ογκώδεις μηχανές συλλογής, οι οποίες ασταμάτητα και αδιακρίτως χτυπούν δυνατά και "καταπίνουν" ότι βρεθεί στο πέρασμά τους, διαλύοντας στην κυριολεξία όποιο ζωντανό οργανισμό βρεθεί μπροστά τους !




Στο μακάβριο τώρα ερώτημα, εάν τα αφαιρούν από τον ελαιόκαρπο, η απάντηση είναι ότι αλέθονται μαζί με τις ελιές στο ελαιουργείο, διότι ο τρόπος περισυλλογής και ο χρόνος δεν επιτρέπει αυτή την ευαισθησία !

Τη θλιβερή αυτή αποκάλυψη, με πλήρη και αναλυτικά στοιχεία, την έκανε το τμήμα της Ισπανική υπηρεσία περιβάλλοντος (Συμβούλιο Περιβάλλοντος), που εδρεύει στην περιοχή της Ανδαλουσίας.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα στοιχεία του Συμβουλίου Περιβάλλοντος, το 2018, με αυτή τη μέθοδο συγκομιδής, εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια πτηνά!

Το πλέον λυπηρό όμως είναι ότι μετά την αποκάλυψη, το συγκεκριμένο τμήμα, για άγνωστο λόγο, υποστελεχώθηκε (!), όπως καταγγέλλουν οικολογικές οργανώσεις.

Είναι πια γνωστή η Ισπανική νοοτροπία του γρήγορου κέρδους και η μειωμένη οικολογική ευαισθησία τους, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την μέχρι τώρα συνετή ευαισθησία που έχουν διαχρονικά δείξει τόσο οι Ιταλοί όσο και οι Έλληνες ελαιοκαλλιεργητές !

Και οι δύο χώρες Ιταλία και Ελλάδα, χρόνια τώρα, έχουν αναδείξει σε αντίθεση με την Ισπανία, τον οικολογικό τρόπο καλλιέργειας, με σεβασμό στο περιβάλλον και το μοναδικό προϊόν του ελαιολάδου.