14 Φεβ 2018

"Μαλλιά κουβάρια" οι αρμοδιότητες στα έργα υποδομής στην Κρήτη


Άλλοι (θέλουν να) σκάβουν με κασμάδες
κι άλλοι έχουν μυαλό

ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ ή ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ;

Αφαιρείται η αρμοδιότητα κατασκευής του βόρειου οδικού άξονα Κρήτης από τον ΟΑΚ και την αναλαμβάνει το ίδιο το Υπουργείο Υποδομών !

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) συστάθηκε το 2013 με αρμοδιότητα όλα σχεδόν τα έργα του νησιού, αλλά από τότε . . "αγνοείται"

Το παραπάνω προκύπτει με βάση σχετική τροπολογία ως προς τις αρμοδιότητες του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, που πέρασε πρόσφατα ο υπουργός Υποδομών.

Η τροπολογία  αυτή σύμφωνα με το υπουργείο αποτελεί σημαντικό βήμα ώστε να ανοίξει ο δρόμος για το διαγωνισμό του ΒΟΑΚ, αρχής γενομένης από την α' φάση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Με την τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας "Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και άλλες διατάξεις", η αρμοδιότητα για την εκκίνηση της διαδικασίας του διαγωνισμού του ΒΟΑΚ και επί της ουσίας η συνολική αρμοδιότητα για το μεγάλο έργο ανακατασκευής του Βόρειου Οδικού Άξονα φεύγει από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης και περνά κεντρικά στο υπουργείο.