13 Φεβ 2018

Πληροφορίες για λήψη μέτρων σε άρδευση από περιφέρεια. (Στην καταστολή πρώτη στον έγκαιρο σχεδιασμό τελευταία)




ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΥ

ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ, ΤΟΝ ΕΓΚΑΙΡΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ!


Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι η Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας Κρήτης, ετοιμάζει επείγουσα εγκύκλιο με έκτακτα μέτρα περιορισμού στην κατανάλωση νερού!


Σύμφωνα με δημοσιεύματα αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να σταλεί ηχηρό καμπανάκι σε ΔΕΥΑ, Δήμους, ΤΟΕΒ και ΟΑΚ,προκειμένου να πάρουν έκτακτα μέτρα και να σφίξουν...τις κάνουλες του νερού, καθώς τα πράγματα είναι απελπιστικά.

Το έγγραφο θα προειδοποιεί και για αλλαγές στις καλλιέργειες, για παράδειγμα δεν θα μπορεί κάποιος να βάζει καλλιέργειες που απαιτούν πολύ νερό, ενώ δραματικές θα είναι και οι αλλαγές στην ελαιοκαλλιέργεια.

Όμως το φαινόμενο της ερημοποίησης στην Κρήτη δεν εμφανίστηκε φέτος. 
Δυστυχώς έχει δείξει τις απειλητικές διαθέσεις εδώ και αρκετά χρόνια. 
Τόσα που δεν δικαιολογούν την αντιμετώπισή του από τις αρμόδιες (και μοναδικά υπεύθυνες) αρχές με μέτρα συναγερμού και πανικού !!!

Έπρεπε λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια, οι κύριοι και οι κυρίες που αμείβονται από τον λαό για να προνοούν, να έχουν κάνει τους σχεδιασμούς για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου. 
Να έχουν δημιουργήσει φράγματα, μεγάλα και μικρά και να τα έχουν ενισχύσει όπου υπάρχει δυνατότητα με εκτροπές χειμάρρων, ώστε η θερινή περίοδος να τα βρίσκει εμπλουτισμένα.

Και να έχουν ελέγξει τις παράνομες αντλήσεις από όλες τις ιδιωτικές γεωτρήσεις τόσο για την άρδευση όσο και την ύδρευση.

Αν τα είχαν κάνει όλα αυτά τα χρόνια της προειδοποίησης που πέρασαν, θα μπορούσαν τώρα να δικαιολογήσουν και ένα έγγραφο περιστολής της κατανάλωσης ύδατος !