1 Μαΐ 2017

Όταν η αχαριστία περισσεύει σε αιρετό χωριού του Δ. Φαιστού


Η έλλειψη μετριοφροσύνης και η ύπαρξη ανισορροπίας
βλάπτει σοβαρά τη διοίκηση οποιουδήποτε επιπέδου

ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΟΤΡΟΠΟΙ ΚΑΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΤΟ «ΦΩΝΑΖΟΥΝ» ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΕΣ !

ΑΓΝΩΜΟΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΗΣ


Ε
ντελώς τυχαία έφτασε "στ' αυτιά" του phestos μια υπόθεση άξια ενδιαφέροντος για ενημέρωση των αναγνωστών μας, αλλά και καυτηριασμού της κακεντρεχής συμπεριφοράς συγκεκριμένου εμπλεκόμενου.

Πριν από λίγα χρόνια, το προεδρείο της κοινότητας Φανερωμένης πέρασε μέσα από χωράφι με αμπελώνα σουλτανίνας κοντά στην Καλυβιανή μια μεγάλη σωλήνα άρδευσης, από την μια άκρη του χωραφιού στην άλλη, σε μήκος 170 περίπου μέτρων.
Μπήκαν λοιπόν στο αμπελοχώραφο με εκσκαφέα έσκαψαν ένα αρκετά μεγάλο φρεάτιο, ενώ παράλληλα εκρίζωσαν τέσσερις σειρές κουρμούλες, σε όλο το μήκος του κτήματος. 
Στο σύνολο εκρίζωσαν 450 περίπου φυτά σε παραγωγική ηλικία 12 ετών. 

Το συγκεκριμένο κοινοτικό έργο άρδευσης δεν θα ολοκληρωνόταν αν δεν το επέτρεπε ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης, διότι δεν υπήρχε περίπτωση διαφορετικής όδευσης του δικτύου, δεδομένου ότι δεν επέτρεπαν οι άλλοι γείτονες.

Η ζημιά που προκάλεσαν στο κτήμα με εμπεριστατωμένους αλλά και οικονομικότατους υπολογισμούς περνάει τις είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ !

Ο ιδιοκτήτης σεμνός άνθρωπος δεν εξέφρασε παράπονο και δε τους είπε τίποτα . . !

Μάθαμε όμως ότι πρόσφατα ζήτησε ευγενικά μια παροχή νερού για το συγκεκριμένο κτήμα αφού την δικαιούταν όπως κάθε πολίτης . . και μαντέψτε . . οι ευεργετηθέντες του την αρνήθηκαν  αντιδρώντας με τρόπο προσβλητικό και προβάλλοντας παιδιάστικες προφάσεις !
Ο πάρεδρος δε ως αποφασίζομεν και διατάσσομεν τύπος πήγε αυθαίρετα και αφαίρεσε το υδρόμετρο που είχε τελικά τοποθετήσει ο Δήμος νόμιμα εφαρμόζοντας απλά το δίκαιο!

Ο άνθρωπος δηλαδή που στην ουσία έκανε δωρεά στην κοινότητα Φανερωμένης ένα ποσό πάνω από 20.000 ευρώ βρέθηκε να προσβάλλεται από συγκεκριμένο εκλεγμένο πρόσωπο της κοινότητας αυτής.

Εύλογα λοιπόν αναρωτιέται κάποιος σώφρων και λογικά σκεπτόμενος, δεν οφείλει ο συγκεκριμένος τύπος να ζητήσει έμπρακτα συγνώμη από τον ΔΩΡΗΤΗ της κοινότητάς του ;

Εκτός κι αν στο χωριό με τους παραδοσιακά ευγενικούς κατοίκους άρχισε πλέον να επικρατεί η ΑΓΝΩΜΟΣΥΝΗ και ο τύπος του ΑΧΑΡΙΣΤΟΥ . . ο οποίος καταφέρνει και να εκλέγεται ! ! !