6 Νοε 2016

Έρχεται τραγωδία αν ακολουθηθεί η νοοτροπία του ασφαλιστικού στην εθνική άμυνα




«Πρέπει να αποκτήσουμε νοοτροπία Ισραήλ. Για να επιβιώσουμε ως κράτος και έθνος, θα χρειαστεί να πολεμήσουμε»

Ο στρατηγός Χρίστος Μανωλάς διαπιστώνει μια έντονη αλλαγή στη συμπεριφορά της Τουρκίας, προς το παρόν σε επίπεδο φρασεολογίας, καλώντας σε εγρήγορση και επαγρύπνηση προκειμένου να μην απολεσθούν εθνικά εδάφη για τον Ελληνισμό, προσθέτοντας ακόμα μια εθνική καταστροφή στην δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα.

 Απευθύνει μια δυσοίωνη προειδοποίηση ότι κατά τα επόμενα 10 έτη υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ένοπλης σύγκρουσης με την Τουρκία, με περιστατικά που θα ξεπερνούν κατά πολύ ποσοτικά και ποιοτικά αυτό που αποκαλούμε ως "θερμό επεισόδιο".

Χαρακτηριστικά αναφέρει το αυτονόητο, το οποίο όμως διαδοχικές κυβερνήσεις αρνούνται να οργανώσουν, «Πρέπει να αποκτήσουμε νοοτροπία Ισραήλ. Για να επιβιώσουμε ως κράτος και έθνος, θα χρειαστεί να πολεμήσουμε».

Ο πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Χρήστος Μανωλάς, εκτιμά ότι τα σύννεφα για την Ελλάδα πυκνώνουν στην γειτονιά της, καθώς μια σειρά πολιτικών, οικονομικών και στρατιωτικών εξελίξεων έχουν ωθήσει την τουρκική πλευρά να αισθάνεται πιο σίγουρη για τον εαυτό της.

Αυτό εκφράζεται απροκάλυπτα με την εντεινόμενη προκλητικότητα και από πλευράς Αλβανίας, πιστής συμμάχου του Ερντογάν στα Βαλκάνια, η οποία ενδεχομένως να δράσει εκ δυσμών σε μια περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης.

Ένα τέτοιο πιθανό ενδεχόμενο θα εμπλέξει σε έτι περαιτέρω άνισο αγώνα τις ελληνικές δυνάμεις, διασπώντας τις σε ακόμα ένα μέτωπο, πέραν του άξονα Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος.