31 Οκτ 2016

Σατιρικά σκίτσα που δείχνουν τη θέση της δικαιοσύνης σε ορισμένες χώρες




Καλλιτέχνης καυτηριάζει μέσω σατιρικών σκίτσων τον τρόπο με τον οποίο παγκόσμιοι ηγέτες αντιμετωπίζουν τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ο σκιτσογράφος Gunduz Agayev* δημιουργεί μια σειρά από σκίτσα που απεικονίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι ηγέτες αντιμετωπίζουν τη δικαιοσύνη.

Κεντρικό θέμα των σκίτσων είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα και η καταπάτησή τους σε όλο τον κόσμο, ακόμη και από τις πιο δημοκρατικές και εξελιγμένες κοινωνίες του σύγχρονου κόσμου.

Ο δημιουργός της σειράς των σκίτσων δήλωσε ότι Χρειάστηκα περίπου 16 ημέρες για να ολοκληρώσω τα σχέδια, έπρεπε να ενημερωθώ καλά για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή σε κάθε χώρα, δεν ήθελα τα σχέδια μου να είναι παραπλανητικά, παρά μόνο να εκφράζουν το κοινό αίσθημα και τις συνθήκες που επικρατούν στην εκάστοτε χώρα.


Γερμανία




Τουρκία




Ιράν




Συρία




Βόρεια Κορέα




Κίνα




Ελλάδα








* Ο Σκιτσογράφος Gunduz Agayev γεννήθηκε στο Αζερμπαϊτζάν το 1981.
Το διάστημα από το 1998 έως το 2002 σπούδασε στην Ακαδημία του Αζερμπαϊτζάν.


Η πρώτη του προσωπική έκθεση πραγματοποιήθηκε το 2004. Η δεύτερη έκθεση έργων του έγινε στο Μουσειακό Κέντρο του Μπακού.

Επίσης πήρε μέρος σε εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Ρωσία (2008), στη Τουρκία (2011) και στο Τουρκμενιστάν το 2013, καθώς και στην έκθεση "Φιλίας" που πραγματοποιήθηκε από τη γαλλική πρεσβεία το 2002.