17 Σεπ 2016

Το «κι ο άγιος φοβέρα θέλει», φαίνεται να ισχύει για το μουσείο των Βώρων


φωτο αρχείου

ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΥΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ «ΚΟΜΜΑΤΙΑ» ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ-ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος και μακροσκοπικά, αφού καμία ενημέρωση δεν δίδεται στους πολίτες από το μουσείο, παρατηρήσαμε ότι έχει αυξηθεί κατακόρυφα και απροσδόκητα για τη συνήθη του δραστηριότητα η επισκεψιμότητα τουριστών στο χώρο του μουσείου.


Ευχάριστη λοιπόν, αρχικά, αυτή η εξέλιξη (εδώ φαίνεται μάλλον ότι αποδίδουν έργο τα κατά καιρούς δημοσιεύματα μας για απραξία) αφού είχαμε συνηθίσει να ακούμε μόνο παράπονα και διαμαρτυρίες κάποιων, που παρουσιάζονται ως υπεύθυνοι του ιδρύματος και οι οποίοι περιδιάβαιναν διάφορες υπηρεσίες ζητώντας διαρκώς κρατικές ενισχύσεις και δημόσιο χρήμα.

Καλό θα είναι λοιπόν τώρα να ασχοληθεί με τα λειτουργικά αυτού του ιδρύματος και κάποια αρμόδια υπηρεσία του δημοσίου . . έτσι ώστε να ενημερωθούμε και εμείς οι απλοί πολίτες για τις δραστηριότητες του και τα αποτελέσματα τους.

Το «άγνωστο» στον κόσμο της Μεσαράς όργανο διοίκησής του λαογραφικού μουσείου, απαξιεί χρόνια τώρα να ενημερώσει τους φορολογούμενους πολίτες της περιοχής μας τουλάχιστον, ως ένδειξη αναγνώρισης των κόπων και της προσφοράς τους, αφού οι περισσότεροι έχουν προσφέρει δωρεάν οικογενειακά τους κειμήλια που διαθέτει στη συλλογή του το ίδρυμα ! ! !