10 Αυγ 2016

Άννα Κορακάκη: Το μετάλλιο ήρθε από τα … νταμάρια !


Η διπλή Ολυμπιονίκης στο χώρο προπόνησης.
Δεν είναι στην Ουγκάντα στην ευρωπαϊκή Δράμα είναι !

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ ΥΠΟΤΥΠΩΔΕΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ, ΠΡΟΠΟΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΝΤΑΜΑΡΙΑ


ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΑΝΝΑ . . .

ΟΜΩΣ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΜΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ

Πολιτικοί κάθε λογής θα στοιβάζονται για μια φωτογραφία, μια δήλωση, λίγη εθνική περηφάνια και πολλή υποκρισία.



Η Άννα Κορακάκη κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. 
Δεν θα είναι σίγουρα η μόνη – ανεξάρτητος μεταλλίων – που η ιστορία της θα υπενθυμίζει πόσο πεταμένο έχουμε τον αθλητισμό στην Ελλάδα τις 363 μέρες του χρόνου.
Τη μέρα του μεταλλίου είμαστε περήφανοι και ψάχνουμε το σόι της! 

«Οι δυσκολότεροι αγώνες δόθηκαν εκτός αγωνιστικών χώρων. Για να μην πω μηδενική, η στήριξη από την πολιτεία ήταν ελάχιστη. Κάποιες στιγμές έπρεπε να παλέψουμε για τα αυτονόητα και έπρεπε να δοθούν σκληρές μάχες γι' αυτό. Δεν υπάρχει καν σκοπευτήριο, προπονείται σε ένα νταμάρι. Για πολλά χρόνια ο άντρας μου δεν μπορούσε να συνοδεύει την κόρη μας στους αγώνες», επισημαίνει η μητέρα της.

Το νταμάρι στον Κορύβολο !


Το αυτοσχέδιο προπονητήριο περιλαμβάνει όλα τα καλά που μπορεί να φανταστεί κάποιος, όπως αποκαλύπτονται στις φωτογραφίες. 
Έχει σχολικά θρανία, από τα καινούργια κιόλας, έχει στεγανοποιημένη σκεπή, έχει παλέτες που είναι και της μόδας, έχει σχολικές καρέκλες για να αναπαύεται ο αθλητής, μέχρι και στόχους έχει !

Η οικογένεια Κορακάκη το έφτιαξε μόνη της, προκειμένου να μπορεί ο Διονύσης και η Άννα να προπονούνται στα 25 μέτρα, αγώνισμα το οποίο έδωσε το χρυσό μετάλλιο στην Ελάδα η 19χρονη πρωταθλήτρια.

Όπως γίνεται προφανές από το φωτορεπορτάζ, ο χώρος είναι εντελώς πρόχειρος και όπως μάθαμε βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου Κορυλόβου, που δροσίζει τη Δράμα. 
Ο Τάσος Κορακάκης φρόντισε επιμελήθηκε προσωπικά τις… εγκαταστάσεις, ώστε να μπορεί με τα ελάχιστα εφόδια να προπονεί τα παιδιά του στη σκοποβολή 25 μέτρων.

Και η πολιτεία; Ας μην κάνουμε περιττές ερωτήσεις . . . !







Διαβάστε περισσότερα εδώ