26 Ιουλ 2016

Παράνομος πλουτισμός. Ο σκοπός και η νοοτροπία μιας νομενκλατούρας στη χώρα
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ «ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ» ΣΕ ΕΦΟΡΙΕΣ, ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ !

ΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2015


ΜΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ  ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ

Δεκάδες περιπτώσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων,

που κατηγορούνται για υπεξαιρέσεις, απάτες, κατάχρηση εξουσίας, δωροδοκίες και αδικαιολόγητα εμβάσματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού, εντόπισαν μετά από ελέγχους,οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.

Σε αναλυτικές τους εκθέσεις καταγράφουν δεκάδες "μπουμπούκια" δημοσίους υπαλλήλους που παρέβησαν τον όρκο τους και σχεδόν όλοι τους διώκονται για σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα και ποινικά αδικήματα.

Ειδικότερα σε έρευνα που διενήργησε το 2015 η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ 
σε 126 υπαλλήλους, τμηματάρχες και διευθυντές εφοριών εντόπισε 9 περιπτώσεις όπου δεν δικαιολογούνταν τα περιουσιακά τους στοιχεία και οι υποθέσεις εστάλησαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για καταλογισμό φόρων και προσαυξήσεων υπέρ του δημοσίου ύψους 1,15 εκ.ευρώ.

Μάλιστα αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη πρόσθετος έλεγχος περιουσιακών στοιχείων σε 40 τμηματάρχες και διευθυντές εφοριών και σε 110 εφοριακούς της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Αντίστοιχο έλεγχο για αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας διενήργησαν και οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης δίνοντας ιδιαίτερο βάρος σε δημοσίους υπαλλήλους που μετά το 2009 απέστειλαν εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού.

Σε άλλο έλεγχο 
σε Αστυνομία ​και Δημόσιο εντόπισε 67 υπαλλήλους του δημοσίου και 77 αστυνομικούς να έχουν υποπέσει σε αδικήματα όπως ψευδείς βεβαιώσεις, εκβίαση, απάτη, υπεξαίρεση, κατάχρηση εξουσίας, δωροδοκίες κλπ. 
Εναντίον όλων αυτών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Μετά από άρση του φορολογικού, τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου εντοπίστηκαν 7 περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι είχαν αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία που δεν δικαιολογούνται από νόμιμα και εμφανή εισοδήματα.

Για τους συγκεκριμένους ζητήθηκε η πειθαρχική τους δίωξη και οι εκθέσεις διαβιβάστηκαν στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ενώ βεβαιώθηκαν σε βάρος τους οφειλόμενοι φόροι και προσαυξήσεις ύψους 2,3 εκ.ευρώ. 

Ο έλεγχος βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και συνεχίζεται με πληροφορίες να κάνουν λόγο για σοβαρές και τραγικές περιπτώσεις σε μεγάλο αριθμό δημοσίων λειτουργών, αρκετοί εκ των οποίων βρισκόταν και λίγο πριν . . . την σύνταξη !!!πηγή:newpost.gr