30 Ιουλ 2016

Πολλά τα κρούσματα νοθείας ελαιολάδου (Πως να προμηθευτείς παρθένο κρητικό ελαιόλαδο)


Ελαιώνας στη Κρήτη και στο βάθος ο Ψηλορείτης

Εξαρθρώθηκε δίκτυο που διακινούσε νοθευμένο λάδι, χρησιμοποιώντας το όνομα Κρήτη

ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΤΕ ΓΝΗΣΙΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑΤΙ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΥΣΦΗΜΙΣΕΙ

Πολλοί φαίνεται ότι είναι τελικά οι αεριτζήδες του εμπορίου που προσπαθούν να βγάλουν καλό μεροκάματο εκμεταλλευόμενοι το μοναδικό παραδοσιακό προϊόν της Κρήτης το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο.

Η τιμή εμπορίας του ελαιολάδου, (στα 3 με 3,20 ευρώ το λίτρο τιμή παραγωγού όχι μόνο δεν είναι υψηλή αλλά είναι οριακή για την ελαιοκαλλιέργεια !) προκαλεί όμως πολλούς τυχάρπαστους απατεώνες της αγοράς να κάνουν την αρπαχτή τους σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, που δεν γνωρίζουν πως να προμηθευτούν με ασφάλεια το γνωστό για την ποιότητα και τις ιδιότητες του Κρητικό Παρθένο Ελαιόλαδο.

Πολλοί έμποροι μπαίνουν στον πειρασμό να νοθεύσουν το παρθένο ελαιόλαδο με καρκινογόνα σπορέλαια και χρωστικές ουσίες ή να εμπορεύονται έλαιο που δεν έχει καμία σχέση με το παρθένο ελαιόλαδο.
Συνήθως διακινούν συσκευασίες των 5 λίτρων που τα προμηθεύουν σε καταστήματα λιανικής.
Η διαφορά του κέρδους σ' αυτή την περίπτωση φτάνει και πάνω από το 300% !

Δυστυχώς για την ντόπια κατανάλωση, το μεγαλύτερο μέρος του Παρθένου Κρητικού Ελαιολάδου εξάγεται είτε χύμα παλαιότερα στην Ιταλία, είτε τα τελευταία χρόνια, τυποποιημένο σε συσκευασίες από 250 έως 500ml συνήθως και δεν κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά.

Η δε τιμή της συσκευασίας των 250 ml σε χώρες του εξωτερικού ξεκινά από 8 ευρώ !

Ο καταναλωτής λοιπόν που θέλει να προμηθευτεί ΣΙΓΟΥΡΑ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο της Κρήτης, θα πρέπει να βρει ντόπιο εγγυημένο ΠΑΡΑΓΩΓΟ, ο οποίος ενδιαφέρεται να πουλήσει το προϊόν του σε λίγο καλύτερη τιμή απ' ότι στον εξαγωγέα, αλλά πολύ πιο κάτω από την τιμή του ντόπιου λιανεμπορίου.