18 Ιουλ 2016

Γεγονότα δείχνουν ισλαμοποίηση στην Τουρκία




ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΕΝΕΡΓΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Συνεχείς πληροφορίες κάνουν λόγο για δράση φανατικών ισλαμιστών που περίμεναν το μήνυμα του Ερντογάν για να επέμβουν σε πολλές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας


Φανατικοί του Ισλαμικού Χαλιφάτου οι οποίοι δρουν στην Τουρκία έσπευσαν να βοηθήσουν τον Ερντογάν με το κάλεσμά του για αντίσταση στο πραξικόπημα.

Οι πληροφορίες προέρχονται από πηγές στην Τουρκία που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, ενώ σχετικές πληροφορίες έχουν αναρτηθεί και σε ειδησεογραφικές σελίδες των Κούρδων.

Η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι έχει αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης και έχει ξεκινήσει «μια συστηματική εκκαθάριση του κρατικού μηχανισμού».
Συνεχίζονται κατά χιλιάδες οι συλλήψεις καθημερινά. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μόνο την Κυριακή συνελήφθησαν 6000 άτομα που θα προσαχθούν σε δίκη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και με πιθανή ακόμα και την καταδίκη τους σε θάνατο.

Στους συλληφθέντες βρίσκονται 2.745 δικαστές και 2.800 στρατιωτικοί ανάμεσά τους και ο πιο υψηλόβαθμος στρατιωτικός σύμβουλος του Ερντογάν.


Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν επιστήσει την προσοχή στο γεγονός ότι η Τουρκία είναι σε ασταθή κατάσταση λόγω του αποτυχημένου πραξικοπήματος και εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία σε ξένους τουρίστες να αποφύγουν να επισκεφτούν την χώρα λόγω αυξημένη τρομοκρατικής απειλής και χαοτικής κατάστασης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Κώστα Υφαντή, «Ένα επιτυχημένο πραξικόπημα θα ήταν καταστροφή. Η λαϊκή υποστήριξη που απολαμβάνει ο Tayyip Erdoğan είναι τόσο μεγάλη ιδιαίτερα μεταξύ των συντηρητικών θρησκευόμενων κοινοτήτων που δύσκολα δεν θα υπήρχε αντίδραση. 

Σε μία περιοχή γενικευμένης αστάθειας το τελευταίο που χρειάζεται είναι μια τέτοιου μεγέθους αποσταθεροποίηση μιας μεγάλης χώρας».