11 Ιουλ 2016

ΤΟΕΒ Μεσαράς. Επεκτάσεις δικτύου με . . προβληματικό νερό ?




ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ Ο ΤΟΕΒ Α΄ ΖΩΝΗΣ (ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ - ΒΩΡΩΝ) ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΕΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ

ΤΟ ΜΑΚΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΕΜΦΑΝΕΣ ΟΜΩΣ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΔΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ


Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης σε όλο το μήκος του βόρειου δεκάμετρου δρόμου του αναδασμού, που ήταν έργο πράγματι αναγκαίο, προχωρά με γοργά είναι η αλήθεια βήματα που δεν είχαμε συνηθίσει από άλλες διοικήσεις, σε επεκτάσεις δικτύου άρδευσης προς εξυπηρέτηση νέων αγροτεμαχίων.



«Ένα όμως χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη» όπως λέει και ο Αίσωπος.

Ένα θέμα που έχει προκύψει τελευταία, είναι η Χαρακτηριστική και περίεργη μυρωδιά (που παραπέμπει σε βοθρολύματα) σε όλη τη ζώνη του ΤΟΕΒ, που προέρχεται από το νερό άρδευσης !
Ειδικά τις απογευματινές ώρες τώρα το καλοκαίρι που αρδεύονται καλλιέργειες και ελαιώνες στην περιοχή το φαινόμενο γίνεται ιδιαίτερα έντονο.

Ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για μυρωδιά που προέρχεται λόγω του εμπλουτισμού του ύδατος από το φράγμα της Φανερωμένης και από τέτοιο βάθος στο οποίο έχει προκληθεί φυσιολογική σήψη οργανισμών που περιέχονται στο λιμνάζοντα νερό.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε παρόμοια εμπειρία από λιμνάζοντα νερά, μια και το φράγμα αποτελεί νέο έργο για την περιοχή.
Υπάρχουν όμως αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες οφείλουν να ερευνήσουν το θέμα με τα μέσα και το προσωπικό που διαθέτουν και να εκδώσουν επίσημη ανακοίνωση !

Ένα άλλο θέμα που ίσως θα πρέπει να προσέχουν τα ΔΣ των ΤΟΕΒ και κυρίως οι πρόεδροι, ώστε να μην εκτεθούν, είναι οι διατάξεις του καταστατικού λειτουργίας τους, το οποίο έχει εκπονηθεί το 1980 (!) και αφορούν στην ιδιοκτησία.
Μερικές δείχνουν εμφανώς αντισυνταγματικές και εκτιμούμε ότι προσβάλλονται εύκολα νομικά, με δυσμενή αποτελέσματα για τους υπογράφοντες σχετικές αποφάσεις !