15 Μαρ 2020

Η Τουρκία ΔΕΝ χτυπά εκεί που θα πονέσει ! Η ηγεσία της μόνο ηλίθια ΔΕΝ είναι !




ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΟΝΟ ΑΝ ΘΕΩΡΗΣΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ, ΕΥΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΕΝΑΤΙ ΤΗΣ


Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΧΤΥΠΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ . . 

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ


Αυτή τη δήλωση έκανε στο phestos πηγή που γνωρίζει καλά τις αντιδράσεις της Τουρκίας, μετά και από τις εκτιμήσεις διαφόρων που κυκλοφορούν στα ΜΜΕ και επιμένουν ότι ο Ερντογάν θα προκαλέσει θερμό επισόδειο με την Ελλάδα όταν βρεθεί στιμωγμένος ή αν θεωρήσει ότι θα του εξασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση και την παραμονή του στην εξουσία.


Το τουρκικό καθεστώς, μπορεί να είναι αυταρχικό (αυτό ισχύει για τα ευρωπαϊκά-δυτικά δεδομένα, διότι η ανατολίτικη νοοτροπία του λαού στο μέγιστο ποσοστό της δείχνει να το αποδέχεται !!!) δεν είναι όμως τόσο άσχετο και ηλίθιο σε επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού και κυρίως διπλωματίας (όπως ίσως κάποιοι γείτονες της !)


Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ

Το τουρκικό καθεστώς δεν έχει το περιθώριο να ανακοινώσει επιπλέον ήττες στο εσωτερικό της χώρας, διότι αυτό θα αποτελέσει και το καταστροφικό του τέλος.

Προσωπικές απόψεις λοιπόν, που διαδίδονται σε μέσα επικοινωνίας από διάφορους αμφιλεγόμενους στρατηγικούς αναλυτές, το μόνο που μπορούν να προκαλέσουν είναι επέκταση της ανησυχίας των αναγνωστών των συγκεκριμένων ΜΜΕ και μερικά "κλικαρίσματα" παραπάνω στην όποια ιστοσελίδα τα διαδίδει !


Δημοσιεύματα του τύπου «ο Ερντογάν θα προκαλέσει θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα . .», σημαίνουν ότι αυτοί που τις διαδίδουν θεωρούν ότι είμαστε υποτονικοί, ευάλωτοι και απροετοίμαστοι απέναντι στην Τουρκία και ότι αυτό το γνωρίζει η ηγεσία της !

«…τα έθνη εκείνα τα οποία ζητούν δι’ επαιτείας να προάγουν τα συμφέροντά των, δεν εμπνέουν σε πάντα αμερόληπτον κριτή παρά μόνον περιφρόνησιν…» 

Ελευθέριος Βενιζέλος, 10 Οκτ 1911