10 Μαρ 2020

Δυστυχώς ο κοροναϊός δείχνει ΝΑ ΜΗΝ είναι κάτι συνηθισμένο!




ΜΟΝΟ «ΟΠΛΟ» Η ΠΡΟΛΗΨΗ - ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ !

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ (ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ) ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΙΟ

Επικίνδυνος για την παγκόσμια υγεία πρωτίστως και κατά άμεση συνέπεια επικίνδυνος και για την παγκόσμια οικονομία


Πρόκειται για μια επιδημία ιού που κανένας ακόμα δεν μπορεί με ακριβή στοιχεία να καθορίσει από που προέρχεται και πόσο επικίνδυνα μπορεί να εξελιχθεί.

Γι' αυτό και πολλές οι θεωρίες προέλευσής του . . . μη αποκλειομένης καμμίας !

Το κυριώτερο στοιχείο είναι ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει φαρμακευτική αντιμετώπιση !

Γι αυτό και οι οδηγίες πρόληψης σε ατομικό επίπεδο αποτελούν αυτή τη στιγμή το κυριότερο και σοβαρότερο "όπλο"!

Το ίδιο σοβαρό θέμα αποτελεί και η οργάνωση των υγειονομικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων.

Όπως εκ του αποτελέσματος βλέπουμε στην γειτονική Ιταλία, η επιδημία είναι τεραστίων διαστάσεων και λαμβάνει δραματική εξέλιξη με το σύστημα υγείας της να δέχεται σοβαρούς "κραδασμούς" και ολόκληρη τη χώρα σε καραντίνα!!!

Δεδομένη επίσης είναι και η ανυπολόγιστη οικονομική βλάβη που επέρχεται σε όλα τα επίπεδα, επιχειρηματικά, οικογενειακά, ατομικά !

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι περισσεύει η αστειότητα και η ηλίθια δήθεν "γενναιότητα" γι' αυτή την περίοδο !

Χωρίς πανικό (ο οποίος πάντα αποτελεί κακό σύμβουλο), οφείλουμε να σοβαρευτούμε όλοι στα θέματα πρόληψης, αυτά που διαρκώς ακούμε στα μέσα ενημέρωσης, τα οποία πρέπει να μας γίνουν μέρος της καθημερινότητας μας (δυστυχώς), για όσο διάστημα χρειαστεί !

Απ' τη μεριά του το κράτος θα πρέπει να έχει ήδη σχεδιάσει όλα τα μέτρα υποστήριξης τόσο σε θέματα υγείας όσο και οικονομικής - κοινωνικής φύσεως.


(συντακτική ομάδα phestos)