Oliveto Drink |
ΝΕΟ ΠΟΤΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ
Είστε έτοιμοι να δείτε το extra virgin olive oil (evoo) κοινώς το παρθένο ελαιόλαδο να μπαίνει ως συστατικό στα κοκτέιλ, αν ήδη δεν το έχετε δοκιμάσει;
Το βασικό συστατικό της κουζίνας μπαίνει τώρα και στο μπαρ !
Μερικές σταγόνες από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μπορεί λοιπόν εύκολα να προστεθεί σε ποτά όπως η βότκα και το τζιν και δίνει μια υπέροχα διαφορετική φρουτώδη γεύση !
Υπάρχουν ήδη αρκετά κοκτέιλ που συνοδεύονται πολύ γευστικά από μια ή δυο ελιές. Έτσι λοιπόν αρκετοί σεφ αρχίζουν να προτείνουν δικά τους κοκτέιλ που περιέχουν σταγόνες ελαιολάδου κάτι που εκτιμούν ότι θα γίνει νέα μόδα στο ποτό.
Το μεσογειακό παρθένο ελαιόλαδο, πασίγνωστο και αγαπημένο λοιπόν στην αγορά των ΗΠΑ, από την Νέα Υόρκη μέχρι το Σικάγο και το Λος Άντζελες, μπορεί να υπερηφανεύεται για το ομώνυμο ποτό που κάνει θραύση στη Αμερική και φτιάχνεται από χυμό αγγουριού, βότκα, χυμό πορτοκάλι, παρθένο ελαιόλαδο, ασπράδι αυγού, απλό σιρόπι, σέλινο, χυμό λάιμ και πουρέ πορτοκαλιού.
Στο MARVEL BAR στη Μινεάπολη, οι μπάρμεν φτιάχνουν το Oliveto.
Αναμιγνύουν λοιπόν θυμάρι(!), παρθένο ελαιόλαδο, ασπράδι αυγού, λεμόνι, Licor 43 και Gordon’s.
Παρατηρήστε πως και τα δύο ποτά περιέχουν ασπράδια αυγών, τα οποία λειτουργούν ως γαλακτωματοποιητής με το νερό και το λάδι.
Άλλα συστατικά τα οποία ανακατεύουμε καλά με EVOO είναι τα φρούτα, η ζάχαρη και τα αρωματισμένα με πικρή γεύση.
Για την παρασκευή θα χρειαστεί καλό χτύπημα στο σέικερ, ώστε να γίνει το μείγμα αφρώδες. Σερβίρετε και απολαύστε . .
πηγή:oliveoiltimes.com