3 Οκτ 2012

Λίστα Λαγκάρντ και πολιτικάντηδες : "Εδώ παπάς εκεί παπάς"




Ενώ συνεχίζουν να εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό,  άφησαν "ατσαλάκωτα" τα λαμόγια . . !

Σε πολλά χέρια τελικά η λίστα με τους 2.000 φοροφυγάδες
- Ο Βενιζέλος την έστειλε στο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός στο ΣΔΟΕ!
- Αναπάντητο το ερώτημα πως η λίστα βρισκόταν ακόμα στα χέρια του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ!
- "Ούτε καν τον ανοίξαμε τον φάκελο", λένε από το Μαξίμου
- Στην λίστα περιλαμβάνονται τα ονόματα 1991 Ελλήνων φοροφυγάδων, φυσικών και νομικών προσώπων, με καταθέσεις μεγάλων χρηματικών ποσών σε τράπεζα του εξωτερικού
- ΕΝΏ  ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΔΙΣ ΑΠΟ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ!
Τουλάχιστον κωμικοτραγικά είναι όλα όσα συμβαίνουν και έχουν να κάνουν με την περίφημη λίστα Λαγκάρντ.

Την ώρα που διάφοροι υπεύθυνοι και μη δήλωναν άγνοια για την ύπαρξη της λίστας και θεωρείτο χαμένη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σήμερα το πρωί έβαλε τα στοιχεία σε ένα usb stick και την έστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου!

Το Μαξίμου με την σειρά του έστειλε την λίστα με τους καταθέτες στο ΣΔΟΕ. 
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το πρωί, έφτασε στο γραφείο του πρωθυπουργού φάκελος με USB, τον οποίο απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο USB υπήρχε η γνωστή πλέον ως «λίστα Λαγκάρντ».
Από το Μέγαρο Μαξίμου διευκρινίζουν ότι ο φάκελος δεν ανοίχθηκε και απεστάλη ως είχε στο ΣΔΟΕ για τα περαιτέρω.

Και τελικά μετά 2 υπουργούς και τέσσερις κυβερνήσεις μετά η περίφημη λίστα Φαλτσιανί ή Λαγκάρντ, έφτασε στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη !!!

Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα που μένουν ακόμα αναπάντητα είναι πως αυτή η λίστα με προσωπικά δεδομένα 2.000 ατόμων παρέμενε στα χέρια του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Στην επίμαχη λίστα, βάση των δημοσιευμάτων και καταγγελιών, περιλαμβάνονται τα ονόματα 1991 Ελλήνων φοροφυγάδων, φυσικών και νομικών προσώπων, με καταθέσεις μεγάλων χρηματικών ποσών στην εν λόγω τράπεζα.

Στην παραγγελία του ο εισαγγελέας δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στη διερεύνηση του ενδεχόμενου διάπραξης του αδικήματος της υπεξαγωγής εγγράφων, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος κάθε υπευθύνου κρατικού υπαλλήλου που δεν αξιοποίησε το επίμαχο υλικό προστατεύοντας πολίτες που ενδεχομένως έχουν φοροδιαφύγει και μάλιστα με αδήλωτα μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η επίμαχη λίστα ήρθε στα χέρια των γαλλικών αρχών, όταν στα τέλη του 2008 συνελήφθη το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της HSBC Γενεύης, Ερβέ Φαλτσιάνι, ο οποίος προσπαθούσε να πουλήσει σε διάφορες χώρες CD με τα ονόματα περισσοτέρων από 20 χιλιάδων μεγαλοκαταθετών, Γάλλων, Ιταλών, Βρετανών, Γερμανών, Ισπανών, Ελλήνων κ.α.