2 Ιουλ 2018

Ακραία οικονομική πίεση σε ανήμπορους πολίτες !




ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

ΜΟΝΟ ΩΣ ΦΟΡΟΤΡΕΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ

Τέτοιας μορφής φορολογικά μέτρα έχουν ως στόχο δύο πράγματα:

Την πλήρη φτωχοποίηση των πολιτών και

Την πρόκληση ψυχολογικών προβλημάτων


Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται παλιές κλήσεις ή πρόστιμα, ακόμη και απλήρωτοι λογαριασμοί νερού μπλοκάρουν τα πάντα από την εφορία, οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους, αλλά ούτε και φορολογικά έγγραφα.

Στο στόχαστρο είναι οι πολίτες οι οποίοι έχουν κάποια οφειλή σε Δήμο (από παλιά κλήση, πρόστιμο κλπ) και δεν μπήκαν όπως είχαν την ευκαιρία να μπουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων ως τον περασμένο Φεβρουάριο.

Από τα τέλη Φεβρουαρίου, οπότε και έληξε η προθεσμία υποβολής των πολιτών στη ρύθμιση για χρέη προς του Δήμους ανά τη χώρα, οι δημοτικοί υπάλληλοι κάνουν… υπερωρίες στην είσπραξη οφειλών που δεν έχει ρυθμιστεί!

Έτσι ως πρώτο μέτρο έρχεται το μπλοκάρισμα του ΑΦΜ του φορολογούμενου στην εφορία ακόμη και όταν εκείνος δεν έχει άλλες εκκρεμείς υποθέσεις και χρέη προς το Δημόσιο.

Εάν ο πολίτης αδυνατεί να συμμορφωθεί ακολουθεί το επόμενο στάδιο που περιλαμβάνει δέσμευση και κατάσχεση χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς. 

Αν και σε αυτή την περίπτωση δεν μπορέσει ο Δήμος να εισπράξει το οφειλόμενο ποσό έρχεται το τρίτο στάδιο το οποίο φθάνει ως και σε πλειστηριασμό ακινήτων!

Δυστυχώς όλα τα παραπάνω γίνονται για να εξευρεθούν πόροι για πληρωμή των υπαλλήλων των δήμων μια και η οικονομική κατάσταση των περισσότερων είναι τουλάχιστον δραματική.
Βρήκαν λοιπόν την λύση να ξεσπάσουν πάνω στο σύνηθες υποζύγιο . . τον πολίτη!