28 Δεκ 2017

Ο αγρότης δεν αντέχει μεροκάματα 30 ευρώ. Χρειάζεται εργάτες χαμηλού κόστους !




ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ «ΜΑΥΡΗ» ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ» ΛΑΒΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΜΟΙΒΗ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


«Τελευταία παρατηρείται μια αδικαιολόγητη τάση αύξησης του μεροκάματου στην αγροτική εργασία, παρότι η αμειβόμενη εργασία δεν είναι παραγωγικό προϊόν για να ακολουθεί τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς !

Εδώ πρέπει να καταλάβουμε ότι μιλάμε για ευρώ και όχι για δραχμές !


Το Ευρώ είναι νόμισμα ισχυρό και δεν παρουσιάζει πληθωριστικές τάσεις. Παραμένει σταθερό στην ισοτιμία του με άλλα "ισχυρά" νομίσματα και κυρίως με το δολάριο.

Ο αγρότης της περιοχής μας, δεν μπορεί να επιβιώσει αν μπει στη λογική του ανταγωνισμού και της "παραφροσύνης" της αύξηση του μεροκάματου, ειδικά της «μαύρης» αδήλωτης εργασίας από μετανάστες.

Ο μικρομεσαίος αγρότης δεν έχει πάρει ακόμα "ανάσες" από το οικονομικό σοκ των τελευταίων ετών και δεν μπορεί να επιβιώσει σε συνθήκες εκβιασμού λόγω υπερβολικών και παράλογων αμοιβών εργασίας.


Σαν νέα δυναμική ομάδα, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι, παρακολουθούμε το θέμα από κοντά και οι «αγρότες» για τους οποίους θα πληροφορηθούμε ότι αυξάνουν παράλογα το μεροκάματο αδήλωτης εργασίας, θα καταγγέλλονται επωνύμως στις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες θα προβαίνουν σε επ' αυτοφόρω ελέγχους στα χωράφια, ενώ θα παρακολουθείται το θέμα μέχρι την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων σύμφωνα με το νόμο.


Πρόκειται κυρίως για γιαλαντζί αγρότες οι οποίοι δεν πληρώνουν εργόσημα στο προσωπικό που απασχολούν !

Για ψευτοαγρότες που αυξάνουν παράλογα το μεροκάματο για να εξυπηρετηθούν οι ίδιοι περιστασιακά !
Τέλος μιλάμε για τυχοδιώκτες που βοηθούν στην ανεξέλεγκτη διαρροή «μαύρου» συναλλάγματος σε τρίτες χώρες !

Είδη έχουμε σχετικές πληροφορίες και ονοματεπώνυμα, από την περιοχή Σκουρβούλων και Ζαρού, τις οποίες εξετάζουμε. . .


Αγρότες, Λάβετε τα μέτρα σας έγκαιρα, σχετικά με τις ανάγκες σας σε εργατικό δυναμικό. 


Ενημερώστε και στην ανάγκη ΕΝΟΧΛΗΣΤΕ, τους τοπικούς δημάρχους και τον περιφερειάρχη.


Είναι πλέον υποχρέωσή τους να επιλύουν κάθε πρόβλημα που απασχολεί τον πολίτη.
Δουλειά τους είναι να βρίσκουν λύσεις και όχι να κάθονται στις αναπαυτικές πολυθρόνες τους, ξύνοντας τα . . πόδια τους και λαμβάνοντας τον παχυλό μισθό κάθε μήνα.

Και φυσικά δεν είναι δουλειά τους να αρνούνται τη μεταφορά και εγκατάσταση μεταναστών, οι οποίοι μπορούν να "βοηθήσουν" στο χαμηλό κόστος παραγωγής αγροτικών προϊόντων, που αποτελούν τη μοναδική πηγή οικονομικής επιβίωσης της περιοχής μας.»