29 Ιαν 2017

Αντιδημοκρατική η ΕΕ - Ελέγχεται από επικίνδυνους γραφειοκράτες !


Ο Αμερικανός υποψ. πρέσβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Ted Malloch

Σε συνέντευξή του στο BBC Ο Αμερικανός υποψήφιος πρεσβευτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ted Malloch ξεσκεπάζει στην κυριολεξία την νοσηρή κατάσταση η έχει επιβληθεί στην σημερινή Ευρώπη!

Απατώντας
 σε ερώτηση γιατί δέχθηκε να πάει ως πρεσβευτής σε μια Ένωση την οποία δεν συμπαθεί ούτε και τους γραφειοκράτες της, ο Malloch απάντησε ότι σε προηγούμενη θέση του είχε βοήθησε την διάλυση της ΕΣΣΔ.


«Νομίζω» είπε «πως υπάρχει μια άλλη Ένωση που θέλει λίγο "βελτίωση-εξημέρωση" (taming)», ενώ για τον Γιουνκέρ είπε πως ίσως πρέπει να ξαναγυρίσει δήμαρχος στο Λουξεμβούργο!


Πιο συγκεκριμένα η στιχομυθία του με τον Βρετανό δημοσιογράφο του BBC ήταν:

Δημοσιογράφος: Ο Τραμπ έχει πει πως είναι υπέρ του BREXIT δε έχει κανένα ενθουσιασμό για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση…

Malloch: Το προσέξατε;

Δημοσιογράφος: Ναι, δεν είναι μεγάλος φίλος της Γερμανίας και της Α. Μέρκελ επίσης

Malloch: Ξέρετε έχει πει ορισμένα πράγματα για την Γερμανία που έχουν προκαλέσει κάποιο προβληματισμό στο Βερολίνο.

Δημοσιογράφος: Οπότε είναι αποφασισμένος να να αναλώσει πολιτικό κεφάλαιο για την υποστήριξη της Βρετάνιας πριν και μετά το BREXIT;

Malloch: Νομίζω πως ναι. Δεν του αρέσει ένας οργανισμός ο οποίος είναι υπερεθνικός, δεν εκλέγεται από πουθενά, όπου οι γραφειοκράτες είναι εκτός ελέγχου και συμπεριφέρονται επικίνδυνα (run amok) και δεν διέπεται από δημοκρατικές αρχές.

Δημοσιογράφος: Είναι αλήθεια ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει δηλώσει την πρόθεσή της να συναντηθεί με το Ντόναλντ Τραμπ αλλά ο τελευταίος δεν έχει απαντήσει;

Malloch: Νομίζω ότι είναι ανυπόμονη να τον δει, Αλλά πιστεύω ότι ο Τραμπ έχει μια σχετική ψυχρή προσέγγιση προς την Γερμανία και έχει πει κάποια πράγματα σχετικά με το Ευρώ και το πώς η Ε.Ε. στρέφεται γύρω από την Γερμάνια. Οπότε είναι σίγουρο ότι προκάλεσε κάποιες σκέψεις αν όχι αίσθημα ανταγωνισμού στο Βερολίνο.

Δημοσιογράφος: Γιατί θέλετε να είστε πρεσβευτής στην Ε.Ε. Είναι φανερό ότι δεν είστε μεγάλος φίλος των Βρυξελών ή των γραφειοκρατών της όπως ο Γιουνκέρ

Malloch: Είχα μια προηγούμενη καριέρα σε μια διπλωματική θέση όπου βοήθησα στην διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Οπότε ίσως υπάρχει μια άλλη Ένωση που χρειάζεται δουλειά σε αυτόν τομέα».

Τέλος σε άλλη ερώτηση για τον Γιουνκέρ και τι νομίζει για αυτόν ο Malloch απάντησε:

«Ξέρω ότι ήταν δήμαρχος σε κάποια πόλη του Λουξεμβούργου.. Ίσως πρέπει να επιστρέψει εκεί να συνεχίσει».

Δείτε όλη την συνέντευξη στο BBC