29 Ιαν 2017

Διαλύεται οικονομικά η ελληνική οικογένεια



Στα όρια του κραχ βρίσκονται χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς η πραγματική οικονομία δεν δείχνει να ευημερεί

Παρά το γεγονός ότι στοιχεία του προϋπολογισμού δείχνουν πρωτογενή πλεονάσματα και αύξηση στην είσπραξη των φόρων η πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Το αντίθετο μάλιστα


Μια σειρά από έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, καταγράφουν δραματική αύξηση των
νοικοκυριών που ζουν σε συνθήκες φτωχοποίησης, χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις που δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, μεγάλη άνοδο της ψαλίδας των κοινωνικών ανισοτήτων και της ανεργίας, απώλεια τεράστιας περιουσίας στα χρόνια της κρίσης και ειδικά σε περιόδους αβεβαιότητας, όπως η σημερινή.

Η απαισιοδοξία είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ελληνικής κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας, εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και κυρίως της αβεβαιότητας για το μέλλον.

Σε πρόσφατη έρευνα της Alco το 81% των πολιτών απαντά ότι το 2017 θα είναι χειρότερο ή ίδιο με πέρυσι για την Ελλάδα. . .




Ένα μαύρο πέπλο απαισιοδοξίας για την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση έχει σκεπάσει τη χώρα, γεγονός που επιβαρύνει περισσότερο το κακό κλίμα και δεν βοηθά στην ανάταξη που όλοι περιμένουν.

Ως κύριο πρόβλημα για τους πολίτες και τους επιχειρηματίες χαρακτηρίζεται η υπερφορολόγηση, η οποία εκ των πραγμάτων οδηγεί σε στάση πληρωμών και σε αύξηση των οφειλών σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία.

Οι εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών, αλλά και οικονομολόγων, είναι ότι η κατάρρευση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τους πολίτες στο να επιλέγουν πολιτικά πρόσωπα με περισσότερο δραστικές και "προστατευτικές' απόψεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων . . .