16 Νοε 2016

Τι φταις νεοέλληνα . . .




Το πολιτικό προσωπικό εκλιπαρεί, σαν κακομαθημένο παιδί, να του κουρευθεί το χρέος που δημιούργησαν οι πάσης φύσεως αναθέσεις και μίζες της μεταπολίτευσης.

Η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ σ' ένα χλιδάτο παλάτι - το Προεδρικό Μέγαρο - έκανε ακόμη κι αυτόν τον Ομπάμα να "ψαρώσει" και να ρωτήσει εάν αυτό είναι το σπίτι του "χρεοκοπημένου" πολιτικού που είχε απένατί του!


Στη «γλώσσα» της διπλωματίας παρόμοιες ερωτήσεις δεν δείχνουν λεπτότητα και στην ουσία αποτελούν "προσβολή", μια και ο αμερικανός ήταν ενημερωμένος όχι μόνο για το που έμενε ο έλληνας ομότιμος του, αλλά μέχρι και για την ενδυματολογική επιλογή του. Πολλά τα ερωτηματικά λοιπόν για την απουσία από την κεντρική ομιλία στο ίδρυμα Νιάρχου!

Τελικά αυτό το ταξίδι ήταν πράγματι ωφέλιμο μια και ο "πλανητάρχης" γνώρισε από κοντά την Μπανανία των Νεοελλήνων, της οποίας οι ηγέτες περιφέρουν το άχρηστο σαρκίο τους σε χλιδάτα ανάκτορα, διορίζουν τους κομματικούς στρατούς τους, παντελονιάζουν τις μίζες τους και δεν αφήνουν κομπίνα και αρπαχτή που να μην κάνουν όσο τους δίνεται η δυνατότητα.