4 Ιαν 2015

Απόψεις για την πολιτική κατάσταση




του Τάσου Φέγγου*

Πλησιάζοντας στις εκλογές θέλω να κάνω μία προσωπική εκτίμηση για την πολιτική κατάσταση:

α. Η ΝΔ αποτέλεσε ένα κόμμα που μετά το 1981 άσκησε τρεις φορές εξουσία. 
Η πρώτη με τον Μητσοτάκη, έπεσε από τον Σαμαρά πριν ολοκληρώσει το έργο της (που πιθανόν να είχε θετικά αποτελέσματα). 

Η Δεύτερη με τον Καραμανλή δεν έκανε τίποτε αύξησε το έλλειμμα και παρέδωσε την χώρα στο ΠΑΣΟΚ.

Η Τρίτη με τον Σαμαρά πήρε τις οικονομίες του λαού, με υπέρογκη φορολογία και τα μοίρασε σε μορφή 500 ευρώ σε όποιον δεν δήλωνε εισοδήματα, αλλοδαπούς και κάποιους άνεργους (που πιθανόν να έκαναν μαύρη εργασία). 

Τώρα έπεσε αδυνατώντας να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που είχε υπογράψει με τις άλλες χώρες της Ε.Ε. 
Είναι σαφές ότι η παρατεταμένη αδυναμία (3 φορές) να εφαρμόσεις όσα υπόσχεσαι σε κάνει αναξιόπιστο και άχρηστο.

β. Το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε την χώρα από το 1981 και μετά ( με 3 διαλείμματα) με μία αριστερή τακτική αύξησε το χρέος, έφαγε τα χρήματα των πακέτων Ντελόρ, ΕΣΠΑ κλπ και έκανε ελάχιστα έργα υποδομής. 
Τέλος παρέδωσε την χώρα στο ΔΝΤ και την Ε.Ε. τώρα ο κόσμος του πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ όπως παλαιά Δαμανάκη και Κωνσταντόπουλος πήγαιναν στο ΠΑΣΟΚ (όλα για την καρέκλα και το βόλεμα).

γ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταμορφώθηκε από το ΚΚΕ εσωτερικού και τις ομιλίες του κ. Ηλιού για μελισσούλες σε ένα κόμμα που πάει να πάρει την εξουσία συγχωνεύοντας βολεμένους του ΠΑΣΟΚ (Κατσέλη κλπ), τροτσκιστές και όποιον πικραμένο πέρασε απέξω από την Κουμουνδούρου. 
Δεν έχουν αποφασίσει αν θέλουν τα λεφτά των ξένων και τους όρους που βάζουν οι δανειστές (τίποτε δεν είναι τζάμπα) ή όχι, δεν γνωρίζουν ότι χρηματοδότηση των επιχειρήσεων γίνεται από επενδυτές που θέλουν σταθερό περιβάλλον και φορολογία και νομίζουν ότι με δάνεια θα έρθει ανάπτυξη (αγνοώντας ότι τα δάνεια μπαίνουν στο παθητικό στους ισολογισμούς και ότι η μη εξυπηρέτηση των δανείων χρεοκοπεί τις τράπεζες που θα κρατικοποιήσουν.... ). 

δ. Η Χρυσή Αυγή ένα κόμμα με εθνικές αλλά και σοσιαλιστικές αντιλήψεις παρασύρεται από την (πιθανώς δικαιολογημένη) οργή της ηγεσίας που είναι στην φυλακή και κάνει την αντεθνική κίνηση να συνηγορήσει με την αριστερά στο θέμα εκλογής προέδρου της δημοκρατίας, οδηγώντας την χώρα σε περιπέτειες και τους διεθνιστές. 
Επιπλέον δεν είδα κάποια σοβαρή κοινοβουλευτική παρουσία (πχ: άφησε τον ΣΥΡΙΖΑ να τυπώνει αφίσες στα τουρκικά χωρίς κάποια επερώτηση για το ποία είναι η επίσημη γλώσσα της χώρας ) που να δικαιολογεί την ψήφο ενός εθνικιστή. 

ε. Οι ΑΝΕΛ με έναν αρχηγό που ήταν κατά του Κόκαλη και μετά σαν υπουργός έδινε παραγγελίες στις εταιρείες του ομίλου, που (σύμφωνα με δημοσιεύματα) έπαιρνε επιδοτήσεις για ξενοδοχεία της πεθεράς του, τα χρεοκοπούσε και γινόντουσαν σπίτια και τον Χαικάλη που έδινε 5000 ευρώ χωρίς απόδειξη σε κάποιον που δεν έχει άδεια εκτελέσεως συναλλαγών και περίμενε απόδοση 120% ( δηλαδή έκανε παράνομες συναλλαγές και τοκογλυφία). Τι να πεις για αυτό το κόμμα; Ευτυχώς είναι και η Κουντουρά που ο τίτλος της είναι ότι ήταν όμορφη….

Σε ότι αφορά απώλεια ψήφων από τα παραπάνω κόμματα, που δεν με εκφράζουν, δεν θεωρώ ότι μπορώ να εγκλωβιστώ ιδεολογικά από τον φόβο του ΣΥΡΙΖΑ που πιθανών να είναι περισσότερο αριστερός από τις μέχρι τώρα πολιτικές, ούτε πιστεύω ότι μπορεί να μου βάλει και άλλους φόρους και να ελπίζει ότι θα πληρώσω………… Στο κάτω κάτω δεν λένε ότι η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα; Ήρθε η ώρα απόδειξης του θεωρήματος.