13 Αυγ 2024

Ανακοινώθηκαν τα πρόχειρα αποτελέσματα πωλήσεων ελαιολάδου τον Ιούλιο στην Ισπανία (updated)

 

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ AICA 74.000 ΤΟΝΟΙ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ, ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 80 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΝΟΥΣ

H AGROCLM ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ UPA ANDALUCIA ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ 92.000 ΤΟΝΟΥΣ

ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 188.602 ΤΟΝΟΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ 

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ?

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΣΤΑ 9 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ


Η Ισπανική Υπηρεσία Πληροφοριών και Ελέγχου Τροφίμων (AICA) ανακοίνωσε τα προκαταρκτικά στοιχεία πωλήσεων για τον Ιούλιο, πού δείχνουν ότι διακινήθηκαν περίπου 74.000 τόνοι ελαιολάδου.

Σε σημερινό της όμως άρθρο της η agroclm υποστηρίζει ότι η UPA Andalucia έχει στοιχεία ότι οι πωλήσεις ανέρχονται στους 92 χιλιάδες τόνους, και υπερθεματίζει ότι αυτό δείχνει ότι οι καταναλωτές παραμένουν πιστοί στο πιο υγιεινό φυτικό λίπος.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των συσσωρευμένων αποθεμάτων στα ελαιοτριβεία, τα οποία στο τέλος Ιουλίου αντιστοιχούσαν σε 188.602 τόνους, σημειώνοντας αισθητή μείωση από τους 251.521 τόνους που είχαν καταγραφεί στο τέλος Ιουνίου. 

Από την πλευρά τους, εμπόριο και συσκευαστές έχουν στα αποθέματά τους περίπου 152.081 τόνους, μικρή μείωση σε σχέση με τους 162.180 τόνους του προηγούμενου μήνα.

Η Oleista.com εκτιμά ότι αναμένεται ένα σύνθετο σενάριο λόγω της πίεσης που θα ασκήσει η επόμενη συγκομιδή, η οποία αναμένεται καλύτερη από την προηγούμενη. Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα σενάριο όπου το ελαιόλαδο της προηγούμενης συγκομιδής θα επιτύχει υψηλές τιμές σε σύγκριση με τις πιο προσιτές επιλογές των νέων λαδιών όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα σε ικανές ποσότητες στην αγορά.

(updated)