16 Ιαν 2021

24 χρόνια επικεφαλής ομοσπονδίας δεν λέγεσαι πρόεδρος ...ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ λέγεσαι

 

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ

ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΗΘΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ

Η καταγγελία όμως μιας αποτρόπαιας εγκληματικής πράξης,  φέρνει στο φως μια άλλη θλιβερή νοοτροπία ...αυτής της ΕΞΟΥΣΙΟΜΑΝΙΑΣ ...

Εξουσιομανία, που στη χώρα μας, μια χώρα που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή και σύγχρονη, δείχνουν να κυριαρχούν ακόμα τα υπολ (ύ) ματα μιας αυταρχικής νοοτροπίας, η οποία δυστυχώς υπάρχει και κρύβεται, ενώ όπως φαίνεται εκπροσωπείται κυρίως από (αρωστημμένα ψυχικά) πρόσωπα παλαιότερης γενιάς.

Και φυσικά, δεν εννοούμε την σύγχρονη πολιτική σκηνή του τόπου, η οποία έχει αποδείξει (παρά τα διάφορα προβλήματα και ατομικές ανικανότητες) ότι είναι βαθιά δημοκρατική και ανανεώνεται σε ικανοποιητικό βαθμό.

Αναφερόμαστε στη "μεσαία" τρόπον τινά εξουσία διαφόρων οργανισμών και σωματείων που οφείλουν να διατηρούν εκλεγμένη διοίκηση  .....Όμως λειτουργούν υπό το κράτος έλλειψης ή ... παράλειψης κατάλληλου νομικού πλαισίου, που επιτρέπει σε επιτήδειους εξουσιομανείς να "ασελγούν" πάνω στα αληθινή, την πραγματική δημοκρατία. Αυτήν που υπάρχει στην κοινή λογική και αφορά στην πολύ απλή διαδικασία της εύλογης χρονικά και διαρκoύς ανανέωσης του προσωπικού της διοίκησης, διαδικασία που αποτελεί την πεμπτουσία της διαφάνειας.

Πρόεδρος αθλητικής ομοσπονδίας για 24 συνεχόμενα χρόνια (!!!!) και ισόβιοι προέδροι και μέλη διοικήσεων διαφόρων ιδρυμάτων και οργανισμών που τρέφονται από δημόσιο χρήμα, ΔΕΝ  πρέπει να λέγονται πρόεδροι ... Σουλτάνοι ναι, Αυτοκράτορες ναι, Πινοσέτ ναι, ίσως και Μπενίτο ...ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ .. 

Ο συγκεκριμένος τίτλος του προέδρου προκύπτει μετά από δημοκρατικές διαδικασίες και κυρίως έχει ένα λογικό χρόνο οριστικής λήξης της θητείας κάθε προσώπου.

Ακόμα και τον Αιστάιν της πολιτικής να έχουμε βρεί ως κελεπούρι, ακόμα και τον δίκαιο Αριστείδη ως εθνοσωτήρα, δεν δικαιολογεί θητείες καθεστωτικού τύπου.

ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ 

Αυτά τα εντοπίζουμε σε νοοτροπίες λαών που βρίσκονται συνήθως υπο έλλειψη παιδείας και ευρύτερης πολιτισμικής κουλτούρας, ή κάτω από ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις, ή ακόμα ακόμα και λαών με dna που ιστορικά εφάρμοσαν αδυσώπιτη αποικιοκρατία !