8 Απρ 2020

Οι Ιταλοί ξεμένουν χωρίς εισόδημα και τρόφιμα (κάτι που αναμένεται και στην Ελλάδα)




Ο ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΟΜΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ


Αυτό υποστηρίζει ο ΟΗΕ, αυτό διαδίδεται από δημοσιεύματα σοβαρών ΜΜΕ, αλλά αυτό μπορούν να διακρίνουν και όσοι έχουν επαφή με την παραγωγική αγροτική αλυσίδα.

Ήδη ο αγροτικός τομέας δέχεται  τέτοιες "αναταράξεις", που αναγκάζει τους παραγωγούς να αναπροσαρμόσουν προς το χειρότερο ή και να ανστείλουν την παραγωγική τους διαδικασία!

Δυστυχώς, αυτό θα φανεί απότομα στην αγορά το επόμενο χρονικό διάστημα !


Στην Ιταλία τώρα, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να πληρώσει μέρος των μισθών, τα χρήματα όμως δεν έχουν δοθεί, όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC.

Η ανταποκρίτρια του βρετανικού Μέσου Jean Mackenzie συνάντησε Ιταλούς που δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν ούτε το φαγητό τους στην περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχω τρόπο να βγάλω λεφτά, όχι» δηλώνει απογοητευμένος ένας άνδρας μέσης ηλικίας.

Για να συμπληρώσει απελπισμένη μια Ιταλίδα που μιλάει από ένα μπαλκόνι: «Τα παιδιά πεινάνε. Πνιγόμαστε εδώ».

Αρκετοί Ιταλοί που ζουν σε καραντίνα δεν έχουν μπορέσει να εργαστούν εδώ και ένα μήνα.

Την κατάσταση εξηγεί καλύτερα ένας άνδρας που οδηγεί στους άδειους δρόμους της χώρας: «Μου τηλεφώνησε μια φίλη μου. Έκλαιγε γιατί είχε ξοδέψει όλες τις οικονομίες της. Της είχαν μείνει στην τσέπη μόνο 2.50 ευρώ».

Κάποιος που ζει πουλώντας σπίτια και τώρα δεν μπορεί να θρέψει τα παιδιά του, δηλώνει:
 «Είναι πολύ σκληρό να ζούμε χωρίς χρήματα, γιατί ποτέ δεν είμασταν έτσι. Η ζωή μας άλλαξε από τη μία μέρα στην άλλη. Όλα άλλαξαν».

«Εργαζόμουν ως καθαρίστρια. Τώρα έχω μείνει χωρίς δουλειά και χωρίς στήριξη. Όταν είσαι μητέρα, συμπεριφέρεσαι και λίγο σαν άγριο ζώο. Ανησυχείς αν θα μπορείς να βάλεις φαγητό στο τραπέζι» λέει μια γυναίκα.