4 Απρ 2020

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα (EBRD) ανακοίνωσε κονδύλια για στήριξη της ελαιοπαραγωγής στο Μαρόκο!




Ο Ινδός της Ευρωπαϊκής Τράπεζας με έδρα το Λονδίνο βλέπει επενδυτική ευκαιρία στο ελαιόλαδο του Μαρόκου !

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (EBRD), 

ιδρύθηκε στις 15 Απριλίου του 1991, έχει έδρα το Λονδίνο και τώρα διοικείται από το βρετανοσπουδαγμένο Ινδό Σουμά Τσακραμπάρτι.

Ο κ. Τσακραμπάρτι βρίσκεται στο τιμόνι της Τράπεζας από το 2012, όταν αντικατέστησε τον γερμανό (σοσιαλδημοκράτη πολιτικό)Thoma Mirow.

Η EBRD είναι μια πολυμετοχική τράπεζα με μετόχους από 69 χώρες του κόσμου, των οποίων τα συμφέροντα υποστηρίζει.

Σύμφωνα λοιπόν με πρόφατο δημοσίευμα του oliveoiltimes.com, η παρέα του κυρίου Τσακραμπάρτι και η τράπεζα που δηλώνεί ότι υποστηρίζει δημοκρατικές χώρες και πράσινη ανάπτυξη, αποφάσισε να αρχίσει τις επενδύσεις στο Μαροκινό ελαιόλαδο, παρέχοντας το πρώτο μεγάλο δάνειο, περίπου 6 εκατομμυρίων δολαρίων, για την κατασκεύη υπερσύχρονου ελαιοτριβείου στην περιφέρεια Fez-Meknes.

Το επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει και άλλα σχέδια που αποσκοπούν στην αύξηση του αριθμού των γεωργών που ασχολούνται με την παραγωγή ελαιολάδου στην περιοχή !

Εδώ να αναφέρουμε ότι, η συγκεκριμένη τράπεζα έχει εμπειρία στην περιοχή καθώς έχει επενδύσει και στο παρελθόν για την ανάπτυξη της μαροκινής γεωργίας. 
Αυτή είναι όμως η πρώτη φορά που κατευθύνει τις προσπάθειές της με μεγάλα κεφάλαια, αποκλειστικά για την βελτίωση των μέσων παραγωγής στην ελαιοκαλλιέργεια του Μαρόκου.