28 Νοε 2019

Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ιστορική συμφωνία με τη Λιβύη βάζει τέλος στην Ελληνική κατοχή στην Ανατολική Μεσόγειο»!


Σχεδιάγραμμα πρωτοσέλιδων σε τουρκικά ΜΜΕ



ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ, ΟΠΩΣ Η «YENISAFAK», ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ» ΣΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΥΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ !

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «yenisafak»*:


«Ο δημοσιογράφος Mehmet Kancı επεσήμανε ότι είναι δικαίωμα της Τουρκίας να αντιμετωπίσει κάθε απειλή για τα συμφέροντά της ξεκινώντας από την περιοχή της Κρήτης.

Η ιστορική συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης θα θέσει τέρμα στις παραβιάσεις των διεθνών κυριαρχικών δικαιωμάτων από την Ελλάδα και την Νότια Κύπρο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία και η Λιβύη έχουν υπογράψει δύο μνημόνια συμφωνίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας.

Δύο συμφωνίες "Ασφάλεια και στρατιωτική συνεργασία" και "Περιορισμός των θαλάσσιων δικαιοδοσιών", υπογράφηκαν όταν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεξήγαγε μια κλειστή συνάντηση που διήρκεσε 2 ώρες και 15 λεπτά με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Λιβύης Φάιζσετ Αλ Σαράι, στην Κωνσταντινούπολη.

Η συμφωνία της Τουρκίας για τα θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη, αποσκοπεί στην προστασία των δικαιωμάτων της Άγκυρας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu, μια μέρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας στην Κωνσταντινούπολη.»

The newspaper is known for its hardline support of president Recep Tayyip Erdoğan and the AK Parti and has a very close relationship with the Turkish government