1 Σεπ 2019

Τεράστιες ζημιές στην παραγωγή Ελαιολάδου καταγράφει η σεζόν για την Καλιφόρνια




ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΑ ΡΑΝΤΣΑ ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΩΝ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ


ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ ΟΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Η περασμένη χρονιά έφερε για την Καλιφόρνια μια σειρά από ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα, άλλα και αξιοπερίεργα όσον αφορά την συμπεριφορά των ελαιοδένδρων, τα οποία δείχνουν να οφείλονται στη μεταβολή των καιρικών συνθηκών στην ευρύτερη περιοχή της συγκεκριμένης πολιτείας των ΗΠΑ.

Τα ελαιόδενδρα αρχίζουν να παρουσιάζουν πρόωρη ανθοφορία, με αποτέλεσμα την καταστροφή των ανθέων στην απότομη αλλαγή θερμοκρασιών και τους παγετούς που συμβαίνουν αυτή την εποχή. 
Επίσης παρατηρούνται ακανόνιστα περίεργα καιρικά φαινόμενα καθ όλη τη διάρκεια του έτους.

Για το 2019 δείχνει, μέχρι στιγμής, να υπάρχει μια ομαλή εξέλιξη των καιρικών συνθηκών και αναμένεται με συγκρατημένη αισιοδοξία μια καλή χρονιά για παραγωγή, ώστε να καλύψουν μέρος των περυσινών απωλειών.

Τα μεγαλύτερα ράντσα ελαιοδένδρων επισημαίνουν ότι δεν έχουν να καλύψουν τις ανάγκες των συνηθισμένων πελατών τους σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, λόγω της ανύπαρκτης περυσινής παραγωγής.

Στην Καλιφόρνια υπάρχει η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ελαιολάδου στις ΗΠΑ, η California Olive Ranch, η οποία πρόσφατα προχώρησε στην αντικατάσταση του Γενικού Διευθυντή της (CEO), προσλαμβάνοντας τον πρώην διευθυντή της PepsiCo, προσβλέποντας σε βελτίωση της στρατηγικής και ικανοποιητικότερες αποδόσεις!