23 Ιαν 2019

Μπάχαλο με τον ΕΦΚΑ και τα ενημερωτικά των συνταξιούχων




ΤΟ ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (ΕΦΚΑ)ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ, ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ "ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ" ΤΩΝ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ


Για τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου και αυτή του Φεβρουαρίου, οι συνταξιούχοι δεν έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης καταβληθείσας σύνταξης, αλλά και τη δυνατότητα εκτύπωσης ενημερωτικού σημειώματος !

Αυτό οφείλεται στη αλλαγή του φορέα καταβολής της σύνταξης, την οποία από την αρχή του 2019 ανέλαβε ο νέος φορέας ΕΦΚΑ, ο οποίος εκ του αποτελέσματος "πιάστηκε" απροετοίμαστος !

Δ
υστυχώς πέραν του αστείου της υπόθεσης, αυτή την περίοδο όλοι οι συνταξιούχοι δεν έχουν τη δυνατότητα να προσκομίσουν όπου χρειαστεί δικαιολογητικό αποδοχών τους !!!

Ακολουθούν δυο ενδεικτικά σχόλια σε κοινωνικό μέσο:

«Θα αναρτηθούν όλα μαζί μετά τις εκλογές, διότι δεν προλαβαίνουν τώρα έχουν άλλες δουλειές να κάνουν, Σκοπιανό, κλπ. και το κυριότερο να μην γνωρίζουμε τι παίρνουμε μέχρι τις εκλογές

«Τρέχουν και δεν φτάνουν με τον επανυπολογισμό. Η απαράδεκτη καθυστέρηση στην έκδοση των ενημερωτικών οφείλεται πρώτον στην ανικανότητα τους αφού το σύστημά τους είναι εντελώς μπάχαλο. Βέβαια στην ανοργανωσιά τους, αφού όπως γνωρίζουμε από τις υπηρεσίες μας για να προχωρήσεις σε μιας τέτοιας ευρείας κλίμακας αλλαγή στο σύστημα για 2,5 εκατομμύρια άτομα, πρέπει να έχεις αρχίσει την προετοιμασία τουλάχιστον 1 χρόνο πριν και όχι τον τελευταίο μήνα......... Ένας άλλος λόγος κατά την γνώμη μου είναι εσκεμμένος για να μην δούνε οι συνταξιούχοι τις προσωπικές διαφορές, πριν τις εκλογές .............. άρα Αύγουστο και βάλε ...»