5 Φεβ 2014

Ανακοίνωση της Π.Ο.Α.Σ.Υ




Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, οπλισμένο με τις πρόσφατες αποφάσεις του 23ου Πανελλαδικού Συνεδρίου, καλείται να... συνεχίσει τον αγώνα για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων και των αγκυλώσεων που εξακολουθούν να καθηλώνουν στο «χθες» τόσο τον αστυνομικό οργανισμό όσο και το ανθρώπινο δυναμικό του.

Δυστυχώς, η Ελληνική Αστυνομία και το ανθρώπινο δυναμικό της, έχουν εγκλωβιστεί στις συμπληγάδες των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας, καθιστώντας δυσοίωνες τις προβλέψεις για το αύριο. Γι΄αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να επιταχύνουμε το βηματισμό μας, προσβλέποντας στην αποτελεσματικότητα των
συνδικαλιστικών μας πρωτοβουλιών και δράσεων, αλλά και στη δική σας στήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας.

Επειδή, «οι καιροί ου μενετοί» και δεδομένου ότι η Ομοσπονδία μας είναι ταγμένη με πίστη και αφοσίωση στους αγώνες για να γίνουν πράξη τα οράματα του συνδικαλιστικού μας κινήματος, αλλά και της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας για μια Ελληνική Αστυνομία σύγχρονη, δίκαιη και δημοκρατική, με ένα ανθρώπινο ένστολο δυναμικό μη απαξιωμένο και επαγγελματικά άρτια εξοπλισμένο, ήρθε η ώρα να καταστήσουμε σαφές ότι τα αιτήματά μας δεν επιδέχονται καμία άλλη αναβολή στο όνομα οποιασδήποτε σκοπιμότητας


. Μάλιστα, μετά την κατάθεση χθες στη Βουλή του σχεδίου νόμου για την αναδιάρθρωση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας, οφείλουμε να κινηθούμε άμεσα υψώνοντας τείχος προστασίας- διασφάλισης των κατακτήσεων μας και μη υπονόμευσης των προτάσεών μας.

Προς τούτο, την προσεχή Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11.00 σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52- Αθήνα), συγκαλείται συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών μας, με αντικείμενο την περαιτέρω πορεία υλοποίησης των αποφάσεών του 23ου Πανελλαδικού Συνεδρίου μας.

Μετά το πέρας των εργασιών, θα ακολουθήσει η κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας μας.