27 Φεβ 2012

Γιούνκερ: «Δεν βλέπω ελληνική χρεοκοπία»


«Οι πλούσιοι Έλληνες, που αποφεύγουν να φορολογηθούν, ενεργώντας έτσι εις βάρος του λαού τους, πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν. 
Δεν είναι εύκολο βέβαια, λόγω της ελεύθερης αγοράς κεφαλαίων στην Ευρώπη, να λυθεί το πρόβλημα του διαφυγόντος χρήματος, αλλά θα πρέπει να βρούμε τρόπο να το αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο ο Πρόεδρος του Eurogroup και Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Με μία συνέντευξη ακτινογραφία της ελληνικής πραγματικότητας, σε
σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Hannoversche Allgemeine Zeitung», ο Γιούνκερ αναφέρει ότι «Δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να βάλει τάξη στην Ελλάδα μέσα σε δέκα χρόνια».

Αναφέρθηκε ενδεικτικά σε μεγάλα ποσοστά ελεύθερων επαγγελματιών όπως γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς που δηλώνουν έσοδα κάτω από το αφορολόγητο όριο.


Αλλά έκανε και σαφείς παρεμβάσεις στα εσωτερικά θέματα της χώρας υπενθυμίζοντας ότι 
οι ηγέτες των δύο μεγάλων ελληνικών κομμάτων δεσμεύτηκαν εγγράφως, ώστε αυτό το οποίο αποτελεί τώρα πρόγραμμα να παραμείνει πρόγραμμα και μετά τις βουλευτικές εκλογές και απειλώντας ότι αν όμως ακραία κόμματα ενισχυθούν σε τέτοιο βαθμό, που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να μην μπορούν να σχηματίσουν έναν πλειοψηφικό κυβερνητικό συνασπισμό και κληθούν να κυβερνήσουν πολιτικοί οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα βοήθειας, τότε θα αποχωρήσουμε και εμείς.


Μα, αυτό είναι αυτονόητο! Και ας έρθετε μετά να εισπράξετε του τόκους για να δείτε τι θα πάρετε ακριβώς !