19 Φεβ 2012

ΓΚΑΛΟΠ - ΣΟΚ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟ «ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ»


Κομμάτ(ι)α & θρύψαλα η πολιτική σκηνή

Το μόλις 3 μηνών πολιτικό κόμμα Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας στο 1,3 %.

Ενα κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό που οδηγεί σε μια νέα εποχή κυβερνήσεων συνεργασίας με μικρότερα και περισσότερα κόμματα στη Βουλή, προκύπτει από τα αποτελέσματα της πανελλαδικής πολιτικής έρευνας της marc για λογαριασμό του «Εθνους της Κυριακής». Με μία φράση, το πολιτικό σκηνικό έχει γίνει «κομμάτια και θρύψαλα».


Δεν είναι μόνο τα ποσοτικά αλλά και τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας για τον μήνα Φεβρουάριο που δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σ' ένα ασταθές πολιτικό περιβάλλον που προεξοφλεί το τέλος της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, καθώς τα ποσοστά των παραδοσιακών μεγάλων κομματικών σχηματισμών που κυβέρνησαν τη χώρα έχουν κυριολεκτικά ισοπεδωθεί.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το 81,8% των ερωτηθέντων επιρρίπτει στις ελληνικές κυβερνήσεις την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα.

Ενδεικτικό της ρευστότητας που υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό, λόγω και των συνεχών γεγονότων, είναι οι συνεχείς αλλαγές στα ποσοστά των κομμάτων. Η πρόθεση ψήφου καθίσταται πλέον ένα ασταθές μέγεθος και ως προς τη δύναμη των κομμάτων και ως προς τη σειρά κατάταξης.

Κομμάτ(ι)α & θρύψαλα η πολιτική σκηνή 
Κομμάτ(ι)α & θρύψαλα η πολιτική σκηνή 


πηγή:Έθνος