11 Φεβ 2012

Όποιος διαφωνεί δεν παραμένει στην κυβέρνηση, αποφάσισε ο "εκλεγμένος" πρωθυπουργός Παπαδήμος


XRIMANEWS.GR

Μέσα σε λίγες ώρες, τα δεδομένα για την κυβέρνηση Παπαδήμου άλλαξαν άρδην, μετά τις παραιτήσεις των υπουργών του ΛΑΟΣ. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, όλα δείχνουν ότι ο ανασχηματισμός βρίσκεται πολύ κοντά.

Συγκεκριμένα, τις παραιτήσεις τους έχουν υποβάλλει μέχρι στιγμής ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης, ο υφυπουργός

Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Αμυνας πρέσβης Γεώργιος Γεωργίου και η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Έτσι, η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που προγραμματίσθηκε για το απόγευμα της Παρασκευής, αποκτά άλλη βαρύτητα και γι' αυτό μεταδόθηκε ζωντανά από τη δημόσια τηλεόραση.

"Η σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι εξαιρετικά σημαντική και κρίσιμη. Το Υπουργικό Συμβούλιο καλείται να εξετάσει και να εγκρίνει το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για τη χρηματοδοτική στήριξη της χώρας κατά τα επόμενα χρόνια. Είναι ώρα ιστορικής ευθύνης για το Υπουργικό Συμβούλιο.

Αυτή την ώρα δοκιμάζονται και οι αντοχές της κυβέρνησης. Και είναι σαφές πως δεν μπορούν όλοι να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης. Η χρεοκοπία της Ελλάδας ωστόσο δεν είναι επιλογή που μπορούμε να επιτρέψουμε. Τις συνέπειες θα τις πληρώσει η χώρα πανάκριβα, και ιδιαίτερα όσοι παλεύουν σήμερα να τα βγάλουν πέρα σε μια δύσκολη πραγματικότητα. Αυτή την ώρα προέχει η ανάγκη να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να εγκριθεί το νέο οικονομικό πρόγραμμα και να προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση. Κάθε άλλη εξέλιξη θα ήταν καταστροφική. Είναι αυτονόητο πως όποιος διαφωνεί και δεν ψηφίσει το νέο πρόγραμμα δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση".

Τόνισε αρχίζοντας την ομιλία του ο Παπαδήμος.

πηγή: xrimanews.gr