29 Φεβ 2012

Κρήτη: Η αμόλυβδη πλησιάζει στα 2 ευρώ !


Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων - Σε απόγνωση οι Κρητικοί


Φωτιά... στα μπατζάκια μας και αδράνεια στους κινητήρες των οχημάτων μας έχει προκαλέσει η τρομακτική εκτόξευση της τιμής των καυσίμων, με την αμόλυβδη βενζίνη, αυτή των 95 οκτανίων, που θεωρείται πιο οικονομική, να αγγίζει ήδη σε πολλές περιοχές του νησιού την τιμή-ρεκόρ των 1,96 ευρώ το λίτρο, ενώ εκείνη των 100 οκτανίων φλερτάρει ήδη με τα 2 ευρώ. 
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη φτώχια που μαστίζει την κοινωνία, έχει δημιουργήσει παράλυση στις μετακινήσεις και ραγδαία
μείωση της κατανάλωσης,η οποία έφτασε ήδη το πρωτοφανές 55%. 
Την ίδια στιγμή, απελπισία, απόγνωση, αγανάκτηση και τρόμος είναι οι λέξεις εκείνες που χαρακτηρίζουν την ψυχολογία των Κρητικών που, βλέποντας από τη μια το ντεπόζιτο της βενζίνης να αδειάζει και από την άλλη τις εξωφρενικές και πραγματικά απλησίαστες τιμές-φωτιά στις τιμολογιακές πινακίδες των πρατηρίων, αναγκάζονται, μέσα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, να μπαίνουν σε έναν ατέλειωτο αγώνα, αυτόν της αναζήτησης της πιο χαμηλής τιμής που όμως τελικά αποδεικνύεται μάταιος... 

Αποτέλεσμα; Τα πράγματα να έχουν φτάσει ήδη στο απροχώρητο, κάνοντάς μας να βιώνουμε πρωτόγονες καταστάσεις, όπως αυτές που οδηγούν καθημερινά στο έσχατο εκείνο σημείο μεγάλο μέρος καταναλωτών που, παρά την ντροπή που νιώθουν, ζητάνε από τον πρατηριούχο να τους βάλει ίσα-ίσα 2-3 ευρώ βενζίνη προκειμένου να κάνουν μερικά χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο και να φτάσουν στη δουλειά τους ή στο σπίτι τους.

Η έκφραση «γέμισέ το...» αποτελεί πλέον μακρινή ανάμνηση, καθώς απέχει πια πολύ από την πραγματικότητα. Στη σημερινή εποχή ιδανικές περιπτώσεις για τον πρατηριούχο αποτελούν οι πελάτες που θα βάλουν 10, 20 ευρώ, μετρημένες ωστόσο στα δάχτυλα του ενός χεριού, αφού καθημερινά τα ποσά που γράφονται στην αντλία είναι 2, 3, 5, 8 ευρώ!



πηγή:neakriti.gr