25 Ιαν 2012

Παζαρεύουν το ευρώ ακόμα και για την υγεία τους


Χρειάζονται 20 ευρώ για να κάνουν μια εξέταση και δεν τα έχουν. 
Κι ενώ ο γιατρός τους λέει ότι αυτή η εξέταση είναι απολύτως αναγκαία και δεν πρέπει να καθυστερήσουν να την κάνουν, εκείνοι σκύβουν το κεφάλι και φεύγουν, λέγοντας απλά... «θα προσπαθήσω να βρω τα λεφτά και θα ξανάρθω. Ίσως, τον επόμενο μήνα»... 
Πραγματικές καταστάσεις που διαδραματίζονται καθημερινά σε κλινικές και ιατρεία, μπροστά στα μάτια έκπληκτων γιατρών που δεν περίμεναν ποτέ ότι θα έβλεπαν τους υπερήφανους Έλληνες να έχουν καταντήσει να μην μπορούν να ασχοληθούν ούτε με την υγεία τους!
Ο γνωστός καρδιολόγος - που εργάζεται σε ιδιωτική κλινική του
Ηρακλείου αλλά έχει και δραστηριότητα δημοτικού συμβούλου στο Δήμο Μαλεβιζίου - Κώστας Τζαγκαράκης, εκφράζει την απόλυτη θλίψη αλλά και οργή του για αυτά τα γεγονότα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η διαφορά είναι τεράστια από πέρυσι μέχρι φέτος. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Στα ιατρεία υπάρχει μεγάλη μείωση της δουλειάς μας, ως συνέπεια της κρίσης που βιώνουμε όλοι. Κι αν θέλετε να μιλήσουμε με νούμερα, πάνω από 60 με 70% έχει μειωθεί η κίνηση στα ιατρεία μας. Και ο λόγος είναι σαφέστατος. Γιατί ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει. Παζαρεύουν αστεία ποσά άνθρωποι αξιοπρεπείς, που δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Ο κόσμος από τα ταμεία δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, όπως τα έχουν εξαθλιώσει τώρα. Γενικότερα το σύστημα δημόσιας υγείας έχει εξαθλιωθεί. Και είναι η σοβαρότερη - κατά τη γνώμη μου - τραγική συνέπεια της κατάστασης. Και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για βελτίωση. Οδηγούμαστε σε ιδιωτικές ασφάλειες. Και για μένα είναι στόχος η καταστροφή όλου αυτού του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας, μαζί με όλη την άλλη οικονομική καταστροφή, που επαναλαμβάνω την ίδια λέξη ότι είναι στόχος, και ο κόσμος δυστυχώς δεν έχει επιλογές. Και αν μιλήσουμε για επαναστάσεις και για βία, είναι μια άλλη, πολύ τραγική συνέπεια. Εύχομαι να μην οδηγηθεί εκεί ο κόσμος».


πηγή: Νέα Κρήτη