2 Αυγ 2022

Γεωτρύπανο abdulhamid han. Ένα πιθανό σενάριο

ΕΑΝ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ ΘΑ ΒΥΘΙΣΤΕΙ

Το τουρκικό πλοίο Abdulhamid Han (ΑΗ) δεν είναι ερευνητικό, είναι γεωτρύπανο. 

Εάν επιχειρήσει λοιπόν να εργαστεί σε χωρικά ύδατα και σε ΑΟΖ άλλου κυρίαρχου κράτους αποτελεί μείζον επεισοδίο. 

Διότι πλέον επιχειρείται η διάτρηση υπεδάφους και η διάνοιξη πηγαδιού προς εκμετάλλευση. Με απλά λόγια επισημοποιείται η απόλυτη κυριαρχία της τουρκίας στην περιοχή διάνοιξης.

Οι Ισραηλινοί, έχουν χρόνια τώρα αποδείξει ότι είναι μια υπολογίσημη κρατική οντότητα. Το έχουν αποδείξει εξαιτίας της σοβαρότητας στις ενέργειες και αντιδράσεις τους. 

Η πρόσφατη ιστορία τους, έχει δείξει ότι στις κρίσιμες εθνικά στιγμές έχουν τολμήσει και έχουν ανταπεξέλθει νικηφόρα σε ποικίλες προκλήσεις και απειλές.

Η στρατιωτική παρουσία τους αυτές τις μέρες, σε σοβαρές ασκήσεις του πολεμικού τους ναυτικού νότια της Κρήτης, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την ελληνική πλευρά, αναλύεται και αποδεικνύει ένα πράγμα.

Οι Ισραηλινοί έχουν παρουσία και συμμετέχουν μόνο σε συμμαχίες που ο έτερος σύμμαχος έχει λάβει σοβαρές αποφάσεις και έχουν βεβαιωθεί ότι τις εννοεί !

Τι σημαίνει αυτό. 

Σημαίνει ότι, το τουρκικό πλοίο - γεωτρύπανο ΑΗ, σε περίπτωση που παραβιάσει περιοχή κυριαρχίας μας θα βυθιστεί. Τελεία και Παύλα.

Από εκεί και πέρα η τουρκία, ας αναλογιστεί ποια θα είναι η επόμενη μέρα για την κρατική της οντότητα, αλλά κυρίως το υπάρχον καθεστώς ας αναλογιστεί ποια θα είναι η ξαφνική μοίρα του.

Η Συντακτική Ομάδα Phestos