20 Οκτ 2022

Τα Επτά λεπτά, είναι αρκετά για αναχαίτηση πυραύλου σε ειρηνική περίοδο?

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΜΙΚΡΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ

ΕΥΚΟΛΗ Η ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΟΜΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΤΑΚΑΣ "ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ"


Σε περίπτωση που η Τουρκία επιλέξει να χτυπήσει εντελώς ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ και ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ με πυραυλικές επιθέσεις, ο χρόνος των επτά λεπτών που απαιτεί η πτήση των πυραύλων, μετά την εκτόξευση από το καθεστώς Ερντογάν, μέχρι το μακρύτερο στρατηγικό στόχο στην Ελληνική επικράτεια, είναι πολύ λίγος για αναγνώριση, επιβεβαίωση και αντιμετώπιση.


561 χλμ σε 456 δευτερόλεπτα πτήσης καλύπτει ο βαλιστικός TAYFUN


Υπό τις παρούσες συνθήκες, όπου η τουρκική πλευρά φαίνεται να χάνει σταδιακά τον έλεγχο στο αέρα και μεσοπρόθεσμα τον έλεγχο στην επιφάνεια της θάλασσας, η μόνη (απονενοημένη ή όχι) επιλογή της θα είναι να επιτύχει ένα συντριπτικό στρατηγικό χτύπημα σε καίριες υποδομές και βάσεις της χώρας μας (σε ανύποπτο χρόνο που το ισλαμοφασιστικό καθεστώς Ερντογάν θα επιλέξει και θα το ευνοεί). 

Κύριο επιζητούμενο Αποτέλεσμα θα είναι η καταστροφή του στόλου μέσα στο ναύσταθμο ("χτύπημα Περλ Χάρμπορ"), αλλά και του μείζονος αντιαεροπορικού και αεροπορικού υλικού ενώ βρίσκεται στο έδαφος ("χτύπημα 1967").

Αυτό το σενάριο δυστυχώς δεν είναι σίγουρο αν μπορεί να αντιμετωπιστεί, εφόσον η ΥΠΟΥΛΗ επίθεση πραγματοποιηθεί ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ εν καιρώ ειρήνης. 

Η αντιαεροπορική ομπρέλα της χώρας χρειάζεται άλλο χρόνο ενεργοποίησης στον καιρό της ειρήνης. Η αναγνώριση ιχνών στα ραντάρ, η ταυτοποίησή τους ως άγνωστα και η επιβεβαίωση ότι πρόκειται περί πυραυλικής επίθεσης και όχι για κάτι άλλο, απαιτεί κρίσιμο χρόνο για να μην γίνει λάθος, όπως πχ η κατάρριψη κάποιου αεροσκάφους !

Αυτό είναι πλέον το κρίσιμο σημείο, που σίγουρα απασχολεί σοβαρά την ελληνική στρατιωτική ηγεσία, μετά τις πρόσφατες βαλλιστικές πυραυλικές δοκιμές του ισλαμοφασιστικού και επεκτατικού καθεστώτος Ερντογάν.

Συντακτική Ομάδα phestos