30 Σεπ 2018

Αρχηγός Κυπριακού στρατού στο 2ο συνέδριο χερσαίων δυνάμεων: «ο πόλεμος με την Τουρκία έχει ήδη ξεκινήσει»






Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διήμερου «2ου Διεθνούς Συνεδρίου Χερσαίων Δυνάμεων», το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), κατόπιν συνεργασίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού με το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου.

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η ανάδειξη και η εξέταση του ρόλου Χερσαίων Δυνάμεων στην εποχή του «Πολυχωρικού Πολέμου», που αποτελεί τη μετεξέλιξη των σύγχρονων επιχειρησιακών δογμάτων, μετά το 2020.

Πολλοί και σημαντικοί οι ομιλητές με συμμετοχή και αμερικανών ανώτατων αξιωματικών.

Τις νέες μορφές πολέμου στις οποίες έχουμε εμπλακεί χωρίς να το έχουμε αντιληφθεί, περιέγραψε στην ομιλία του ο στρατηγός Λοντάρης, παρουσία μάλιστα του διοικητή του νατοϊκού στρατηγείου Σμύρνης (LADCOM), αμερικανού Αντιστρατήγου J. Thomson.

Ο αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, Αρχηγός της Εθνοφρουράς, μιλώντας στο συνέδριο Χερσαίων Δυνάμεων του ΓΕΣ είπε ότι «ο πόλεμος με την Τουρκία έχει ήδη ξεκινήσει και είναι τόσο πολυχωρικός, όσο και υβριδικός».

Και μάλιστα τόνισε ότι «Δεν υπάρχει η πολυτέλεια του "Αν ποτέ χρειαστεί..." γιατί χρειάζεται σήμερα, χρειάζεται τώρα»!

Υπογράμμισε ακόμα ότι «απαιτείται πολύ ισχυρή αεροναυτική παρουσία, για την ανάληψη και επιτυχή έκβαση οποιονδήποτε επιχειρήσεων και ιδιαίτερα χερσαίων».

Το ερώτημα τώρα είναι αν θα απαντηθεί με θερμή κρίση τύπου Αττίλα 3 ή με φιλική «λύση» που απεργάζονται οι κυβερνήσεις Ελλάδας - Κύπρου, κατόπιν «φιλικής», πάντα, εισήγησης των ΗΠΑ που θέλουν να αξιοποιηθούν χωρίς προβλήματα τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Α.Μεσογείου !




3 stars us general J. Thomson