3 Φεβ 2018

Ο φασισμός του κομματάρχη




Ανοίγουν σιγά σιγά τα στόματα και ακούγονται αποκαλυπτικές ιστορίες "γερμανοκατοχικής" τακτικής και ψυχολογικού εκφοβισμού, από γνωστούς κομματικούς εγκάθετους των χρόνων της μεταπολίτευσης σε χωριά της Κρήτης



Γράφει ο Δημήτρης Παπαδάκης

Μπορείς να ακούσεις για λίστες που υπήρχαν σε καφενεία και που έπρεπε να εγγραφείς ως οπαδός με αποδεδειγμένο έργο αφοσίωσης στο κόμμα, αλλά και για σύγχρονους "κουκουλοφόρους" που "αποψίλωναν" ονόματα ανάλογα με τα κέφια τους.

Κι αν ο άμοιρος χωρικός (αγρότης ή κτηνοτρόφος) δεν ήταν στις λίστες τότε και οι επιδοτήσεις παρουσίαζαν πρόβλημα (αργούσαν να αποδοθούν ή χανόταν), δεν μπορούσε να ενταχθεί σε πρόγραμμα ενίσχυσης γιατί τον απέρριπταν, το παιδί του δεν μπορούσε να διοριστεί, ακόμα και σε νοσοκομεία δεν είχε εύκολη πρόσβαση όπου το κομματικό σύστημα επικρατούσε και έλεγχε τις δημόσιες υπηρεσίες (δηλαδή παντού) !

Ενώ αντίθετα όλες οι παροχές (δημοσίου χρήματος) ξεκινούσαν πάντα από τον κομματάρχη και την παρέα του . . .

Επειδή όμως, όπως λένε, ο κόσμος είναι μικρός και η ιστορίες πρόσφατες, είναι και τα «κομματόσκυλα» γνωστά και με ονοματεπώνυμα. 
Ακούγονται δε ιστορίες τέτοιας ταλαιπωρίας, κακομεταχείρισης και ψυχολογικής βίας σε απλούς πολίτες που σου "σηκώνεται η τρίχα" . . .

Είδομεν προσεχώς . . .