12 Ιαν 2018

Ανοδικά το λάδι με τιμές κοντά στα 3.90




ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ

Με την ελαιοκομική περίοδο να τελειώνει πια σε όλες της ελαοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, η τιμή του ελαιολάδου παρουσιάζει έντονα αυξητική τάση

Ενδεικτική είναι η νέα αύξηση που ανακοίνωσε την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Αχλαδίων και η οποία φέρνει το προϊόν για την οξύτητα 0,3 στα 3,90 ευρώ το κιλό.

Στην Κρήτη, πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι όροι φέτος στο εμπόριο είναι εντελώς διαφορετικοί, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτό συμβαίνει, εξηγούν έμπειροι παραγωγοί, γιατί η πλειοψηφία των αγροτών έχουν πάρει «σπίτι τους» το ελαιόλαδο, προκειμένου να πουλήσει αργότερα, με αποτέλεσμα οι έμποροι να μην έχουν την δεδομένη περίοδο, σαφή εικόνα για τα αποθέματα.

Πλέον, με την τόνωση της ζήτησης, από τις πρώτες κιόλας ημέρες του νέου έτους, μια περαιτέρω ανάκαμψη στις τιμές, πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς ήδη σε περιοχές της Πελοποννήσου καταγράφονται πράξεις με 3,90 ευρώ το κιλό.


Με 3,85 ευρώ η πρώτη δημοπρασία στο νομό Λακωνίας

Εν τω μεταξύ, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κροκεών πραγματοποίησε δημοπρασία την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 στα γραφεία του με τιμή 3,85 ευρώ το κιλό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του AgroNews δόθηκαν 56 τόνοι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Η συγκεκριμένη είναι η πρώτη δημοπρασία για το 2018 για τον Συνεταιρισμό Κροκεών.